ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Οι Ιταλοί πολεμούν τον ιό με... τραγούδι

Κορωνοϊός: Οι Ιταλοί πολεμούν τον ιό με... τραγούδι
AP Photo

Μην μπορώντας να βγουν έξω, οι Ιταλοί δεν το βάζουν κάτω και βρίσκουν τη δύναμη να συνεχίζουν να τραγουδούν, από τα παράθυρά τους και τα μπαλκόνια τους, όπως αποτυπώνεται στα βίντεο που έχουν γίνει viral στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.

Ένα από τα βίντεο αυτά, που τραβήχτηκε στη Σιένα, στην Τοσκάνη (κεντροδυτική Ιταλία) έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 600.000 προβολές στο Twitter. Στα πλάνα διακρίνονται κάτοικοι της περιοχής να τραγουδάνε το παραδοσιακό Canto della Verbena και να φωνάζουν «Ζήτω η Σιένα!».

Στον λογαριασμό του στο Instagram, ο τραγουδιστής Αντρέα Σανίνο ανάρτησε βίντεο όπου Ναπολιτάνοι τραγουδούν το τραγούδι του Abbraciame προκαλώντας τη συγκίνηση μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου: «Μια ημέρα, θα τα αφηγούμαι όλα αυτά στα παιδιά μου και τα εγγόνια μου» έγραψε ένας χρήστης.

Επίσης, σε ένα βίντεο που φαίνεται πως τραβήχτηκε στο Τορίνο (βορειοδυτική Ιταλία) διακρίνονται κάτοικοι να προσπαθούν να χορέψουν το Macarena, τον δημοφιλή χορό της δεκαετίας του 1990.

Η εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιταλία, όπου πλέον οι νεκροί ανέρχονται σε 1.266, καθώς την Παρασκευή έχασαν τη ζωή τους ακόμη 250 άνθρωποι, συνεχίζεται με ανησυχητικούς ρυθμούς.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην χώρα είναι συνολικά 17.660, (2.547 νέες μολύνσεις) από τα 15.113 την Πέμπτη. Παράλληλα, 1.439 ασθενείς ιάθηκαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ