Κορωνοϊός: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε η Λιβύη
Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κλείνει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια
Η Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (ΚΕΣ) της Λιβύης αποφάσισε να κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και θα κλείσει από τη Δευτέρα όλα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια στις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχό της, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Φάγεζ ας Σάρατζ χθες Σάββατο.
Ο Σάρατζ είπε επίσης σε διάγγελμά του ότι η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνησή του προβλέπει να δαπανήσει 500 εκατομμύρια δηνάρια Λιβύης (323,5 εκατ. ευρώ) για να καταπολεμήσει την πανδημία αν φθάσει στη χώρα του. Επισήμως, μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα.
Η Λιβύη, όπου επικρατεί χάος από το 2011, όπου την εξουσία διεκδικούν δύο αντίπαλες κυβερνήσεις και όπου διεξάγονται εχθροπραξίες επί σχεδόν έναν χρόνο, δεν διαθέτει χώρους απομόνωσης, διάφορες άλλες υγειονομικές υποδομές και τον εξοπλισμό που θα απαιτούνταν για να αντιμετωπιστεί η επιδημία, τόνιζε σε δηλώσεις του στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς την Πέμπτη ο επικεφαλής του κέντρου ελέγχου και πρόληψης ασθενειών της χώρας.
SPONSORED
Ελβετός τουρίστας λογομάχησε με το πλήρωμα σε πτήση προς το Ηράκλειο – Συνελήφθη στο αεροδρόμιο
11:36
AKTOR: Ολοκλήρωσε την συντήρηση της Αγοράς, του Τείχους των Εθνών και των Εισόδων του ΟΑΚΑ
11:34
Μιχαηλίδου: Στις 15 Ιουνίου ανοίγουν οι αιτήσεις για το νέο «Ανακαινίζω - Νοικιάζω»
11:33
Συναγερμός στο Κονγκό: Σχεδόν 600 τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Έμπολα
11:30