ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Οι παραλίες της Φλόριντα «πλημμύρισαν» με... απείθαρχους Αμερικανούς

Κορωνοϊός: Οι παραλίες της Φλόριντα «πλημμύρισαν» με... απείθαρχους Αμερικανούς
Screengrab

Παρά την ανησυχητική εξάπλωση του κορωνοϊού παγκοσμίως και τα αυστηρά μέτρα των κυβερνήσεων, οι Αμερικανοί έχουν αποφασίσει να... απέχουν από αυτή τη μαζική προσπάθεια περιορισμού του ιού και κατακλύζουν τις παραλίες

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες από την παραλία Κλιαργουότερ στη δυτική Φλόριντα, όπου χιλιάδες... απείθαρχοι -ανάμεσά τους φοιτητές και μαθητές που βρίσκονται σε διακοπές εξαμήνου- απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα, ξαπλωμένοι ο ένας δίπλα στον άλλο, αγνοώντας πλήρως τις οδηγίες για αποφυγή των μαζικών συναθροίσεων.

Αρκετές παραλίες έκλεισαν στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ λόγω του κορωνοϊού, ο οποίος έχει στοιχίσει τη ζωή σε 80 ανθρώπους στις ΗΠΑ και τα κρούσματα ξεπερνούν τις 4.500- πλήθη κατοίκων βρήκαν την παραλία που παραμένει ανοιχτή και το εκμεταλλεύτηκαν.

Επίσης, οι παραλίες ήταν ανοιχτές για το κοινό και στην Τάμπα που μετρά τέσσερις θανάτους και 149 κρούσματα, μεταξύ των οποίων αρκετοί νέοι 20-30 ετών.

Μάλιστα, η μαζική αυτή απόδραση σημειώθηκε την ίδια μέρα που ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, απεύθυνε έκκληση στους Αμερικανούς να αποφεύγουν ομάδες άνω των 10 ατόμων και να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας ο ένας από τον άλλο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε πως οι νέες αυτές οδηγίες από το κυβερνητικό κλιμάκιο που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού θα εφαρμοστούν για 15 μέρες και έχουν στόχο την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού.

«Πήραμε την απόφαση να αυστηροποιήσουμε περαιτέρω τις οδηγίες και να περιορίσουμε τώρα την εξάπλωση της μόλυνσης», τόνισε σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Πρόσθεσε πως τα χειρότερα της πανδημίας μπορεί να τελειώσουν τον Ιούλιο, τον Αύγουστο ή αργότερα.

«Με αρκετές εβδομάδες εστιασμένης δράσης, μπορούμε να αποφύγουμε τον κίνδυνο και τον αποφύγουμε γρήγορα», είπε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ