ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Οι γιατροί της Μαδρίτης ανταποδίδουν το χειροκρότημα στους Ισπανούς

Κορωνοϊός: Οι γιατροί της Μαδρίτης ανταποδίδουν το χειροκρότημα στους Ισπανούς
Screen Grab/YouTube

Τη στήριξη και το «ευχαριστώ» που εκφράζουν τις τελευταίες ημέρες προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας τους οι Ισπανοί θέλησαν να ανταποδώσουν κάποιοι γιατροί και νοσοκόμοι στη Μαδρίτη, μέσα από ένα βίντεο που έγινε viral.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες πολλοί είναι οι Ισπανοί πολίτες που βγαίνουν τα βράδια στα παράθυρα και τα μπαλκόνια τους προκειμένου να χειροκροτήσουν το νοσοκομειακό προσωπικό της χώρας για τον μεγάλο αγώνα που δίνει κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την El Pais, πολλοί είναι οι γιατροί που μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα έχουν εκφράσει τις ευχαριστίες τους γι αυτό το μαζικό χειροκρότημα (#aplausosanitario). Μία από τις πιο χαρακτηριστικές και οργανωμένες οι κίνηση των γιατρών στο νοσοκομείο Severo Ochoa της Μαδρίτης, οι οποίοι τράβηξαν ένα βίντεο μεταφέροντας ένα μήνυμα προς τους Μαδριλένους: «Σας ακούσαμε, να χειροκροτάτε στα μπαλκόνια, ήταν πολύ συγκινητικό. Είμαστε μαζί σε αυτό, θα το ξεπεράσουμε με τη βοήθειά σας, μείνετε στο σπίτι, αυτό το χειροκρότημα είναι για εσάς».

Η Ισπανία είναι η ευρωπαϊκή χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, μετά την Ιταλία, με εκατομμύρια πολίτες σε καραντίνα και έκτακτα μέτρα από την κυβέρνηση. Σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται πλέον σε 11.178, καθώς το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν περίπου 2.000 νέα κρούσματα της πανδημίας Covid-19 στη χώρα.

Ο αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 491.

Για να σταματήσει τη διάδοση του ιού, η Ισπανία κήρυξε κατάσταση συναγερμού και έχει τεθεί σε αποκλεισμό. Τα 46 εκατομμύρια των κατοίκων της δεν έχουν δικαίωμα να βγαίνουν μόνοι από τα σπίτια τους παρά μόνο για λόγους ανάγκης, όπως για να πάνε να εργασθούν, για να πάνε στο φαρμακείο, για ιατρικούς λόγους ή για να αγοράσουν τρόφιμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ