ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης στην Κίνα - 34 εισήχθησαν από το εξωτερικό

Κορωνοϊός: Κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης στην Κίνα - 34 εισήχθησαν από το εξωτερικό
AP Photo

Κανένα νέο κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορωνοϊού δεν επιβεβαιώθηκε ως τα μεσάνυχτα στην ηπειρωτική Κίνα —γεγονός χωρίς προηγούμενο αφότου ξέσπασε η πανδημία τον Δεκέμβριο— όμως οι υγειονομικές Αρχές ανακοίνωσαν το πρωί της Πέμπτης ότι άλλοι 34 άνθρωποι που έχουν μολυνθεί έφθασαν στη χώρα από το εξωτερικό.

Ο αριθμός των ασθενών που έφθασαν στην Κίνα από το εξωτερικό αποτελεί ρεκόρ, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Τα νέα, «εισαγόμενα» κρούσματα, κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, είναι υπερδιπλάσια από αυτά που καταγράφονταν την Τρίτη (13).

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες που επαληθεύτηκε ότι έχουν μολυνθεί εντοπίστηκαν στο Πεκίνο, 21, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για την κινεζική πρωτεύουσα.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης αυξήθηκε έτσι σε 80.928, ανέφερε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Παράλληλα, ακόμη οκτώ ασθενείς υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας στην ηπειρωτική Κίνα να αυξάνεται σε 3.245 νεκρούς.

Όλοι οι θάνατοι διαπιστώθηκαν στην επαρχία Χουμπέι, οι έξι στη Γουχάν, την πρωτεύουσά της, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ