ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Μπροστά σε δεύτερο κύμα ξεσπάσματος του ιού οι ασιατικές χώρες;

Κορωνοϊός: Μπροστά σε δεύτερο κύμα ξεσπάσματος του ιού οι ασιατικές χώρες;
AP Photo/Ng Han Guan

Μπροστά σε ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού βρίσκονται ασιατικές χώρες όπως η Νότια Κορέα, η Κίνα και η Σιγκαπούρη, το οποίο προκαλούν αυτή τη φορά φορείς του ιού που έρχονται από το εξωτερικό.

Η Κίνα, από όπου ξεκίνησε η πανδημία, επιβεβαίωσε την Τετάρτη ότι δεν υπήρξε κανένα νέο εγχώριο κρούσμα, για πρώτη φορά από το ξέσπασμα του ιού, γεγονός εξαιρετικά σημαντικό. Ανέφερε ωστόσο 34 νέα κρούσματα από ανθρώπους που επέστρεψαν πρόσφατα στην Κίνα.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης αυξήθηκε έτσι σε 80.928, ανέφερε η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Παράλληλα, ακόμη οκτώ ασθενείς υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας στην ηπειρωτική Κίνα να αυξάνεται σε 3.245 νεκρούς.

Αναζωπύρωση των κρουσμάτων παρατηρείται όμως και στο Χονγκ Κονγκ, το οποίο επιβεβαίωσε 16 νέες εισαγόμενες περιπτώσεις, αυξάνοντας στον συνολικό αριθμό σε 208. Όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες, οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν σε ασθενείς που ήρθαν από την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και τις ΗΠΑ.

Η Σιγκαπούρη ανέφερε επίσης 47 νέες υποθέσεις, 33 από τις οποίες εισαγόμενες – 30 από τους ασθενείς ήταν πολίτες της χώρας που μόλις επέστρεψαν από το εξωτερικό.

Η Νότια Κορέα ανέφερε σήμερα 152 νέα κρούσματα, σημαντική άνοδο σε σχέση με τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο δεν είναι σαφές πόσες από αυτές ήταν εισαγόμενες.

Από τις 152 νέες περιπτώσεις, 74 εντοπίστηκαν σε ένα νοσοκομείο στην πόλη Νταεγκού.

Η Ιαπωνία ανέφερε την Τετάρτη τρία νέα κρούσματα. Ωστόσο η Hokkaido, η περιοχή της Ιαπωνίας που έχει επηρεαστεί χειρότερα από τον ιό με 154 επιβεβαιωμένα κρούσματα, επανέφερε στο φυσιολογικό το επίπεδο ετοιμότητας το οποίο είχε αυξήσει από τα τέλη Φεβρουαρίου, καθώς οι Αρχές αποφάνθηκαν ότι η μετάδοση του ιού φαίνεται να τερματίζει.

Οι Αρχές ενθάρρυναν ωστόσο τους ανθρώπους να παραμένουν προσεκτικοί και να μένουν στο σπίτι τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ