ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Κίνα: Παραμένει ο κίνδυνος μόλυνσης στην επαρχία Χουμπέι

Κορωνοϊός - Κίνα: Παραμένει ο κίνδυνος μόλυνσης στην επαρχία Χουμπέι
(AP Photo/Ng Han Guan)

Ο κίνδυνος νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας, επίκεντρο του ξεσπάσματος της επιδημίας στη χώρα, δεν έχει εξαλειφθεί και ο εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης σε επίπεδο κοινότητας και κλινικών, δήλωσε σήμερα, Πέμπτη, κυβερνητικός αξιωματούχος.

Ο Λι Γιανγκ, αξιωματούχος του Κέντρου για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών της Χουμπέι, έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξη Τύπου, καθώς χθες, Τετάρτη, δεν καταγράφηκε κανένα κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του ιού στην Κίνα.

Εξάλλου, κανένα κρούσμα δεν καταγράφηκε για πρώτη φορά στην Γουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας Χουμπέι απ' όπου ξεκίνησε η πανδημία, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Αν δεν καταγραφεί κανένα κρούσμα για 14 ημέρες, η απαγόρευση εισόδου και εξόδου μπορεί να αρθεί σταδιακά, ανέφερε η China Daily, επικαλούμενη έναν επιδημιολόγο.

«Αναμένουμε ότι τα νέα κρούσματα θα σταματήσουν να εμφανίζονται στα μέσα ή στα τέλη Μαρτίου», δήλωσε ο Λι Λανζουάν, διευθυντής του Κρατικού Εργαστηρίου για τη Διάγνωση και την Αντιμετώπιση Μολυσματικών Ασθενειών.

Η Γουχάν, που τέθηκε σε καραντίνα στις 23 Ιανουαρίου, παραμένει η μοναδική πόλη της Χουμπέι που χαρακτηρίζεται ακόμη «υψηλού κινδύνου» και υπόκειται σε αυστηρές ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

Κανένα νέο κρούσμα δεν έχει καταγραφεί για 14 ημέρες στην υπόλοιπη Χουμπέι, όπου οι αρχές δήλωσαν σήμερα ότι θα επιτρέψουν την είσοδο υπό ορισμένες προϋποθέσεις σε προερχόμενους από άλλες επαρχίες, σύμφωνα με ανάρτηση σε κυβερνητική ιστοσελίδα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ