ΚΟΣΜΟΣ

Στο Τόκιο η Ολυμπιακή Φλόγα απουσία κοινού αλλά με αρκετούς προσκεκλημένους

Στο Τόκιο η Ολυμπιακή Φλόγα απουσία κοινού αλλά με αρκετούς προσκεκλημένους
AP Photo

Αρκετοί άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στην αεροπορική βάση Ματσουσίμα, βόρεια του Τόκιο, προκειμένου να παρακολουθήσουν την άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας που ταξίδεψε από την Ελλάδα, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η φλόγα θα περιηγηθεί στην περιοχή Τοχόκου, που χτυπήθηκε από το τσουνάμι και το σεισμό, στο πλαίσιο της περιοδείας της, μέχρι την επίσημη τελετή έναρξης στη Φουκουσίμα στις 26 Μαρτίου.

Το αεροπλάνο με τη φλόγα έφτασε σχεδόν άδειο μετά την απόφαση της οργανωτικής επιτροπής διοργάνωσης του Τόκιο 2020, να μην στείλει αντιπροσωπεία υψηλού επιπέδου που αρχικά περιλάμβανε τον επικεφαλής της, τον υπουργό Γιοσίρο Μόρι.

Αν και η τελετή υποδοχής έγινε χωρίς την παρουσία κοινού, οι προσκεκλημμένοι ήταν αρκετοί και αν και πλειοψηφία των παρισταμένων φορούσε μάσκες, οι αποστάσεις ασφαλείας ήταν ανύπαρκτες.

Κατά την τελετή, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής επέμεινε ότι οι Αγώνες δεν θα ακυρωθούν, πρόσθεσε ωστόσο ότι ενδέχεται να αναβληθούν.

Την Πέμπτη, η αναχώρηση της Φλόγας από το Παναθηναϊκό Στάδιο έγινε με παρουσία ελάχιστων προσκεκλημένων.

Ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης, Γιοσιχίντε Σούγκα, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη ότι δεν υπάρχει θέμα αναβολής ή ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, λόγω κορωνοϊού.

«Δεν σχεδιάζουμε προσαρμογές για την αναβολή των Αγώνων», δήλωσε ο Σάγκα στο κοινοβούλιο. Η δήλωση αυτή υποστηρίζει την άποψη του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Σίνζο Αμπε, ο οποίος την Τρίτη είπε πως η G7 υποστηρίζει την «πλήρη διοργάνωση Ολυμπιακών Αγώνων», που έχουν προγραμματισθεί για το διάστημα από τις 24 Ιουλίου έως τις 9 Αυγούστου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ