ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Βαρθολομαίος: Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον ιταλικό λαό

Κορωνοϊός - Βαρθολομαίος: Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης προς τον ιταλικό λαό
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Επιστολές συμπαθείας προς τον πάπα της Ρώμης και τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας απέστειλε σήμερα, Κυριακή, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας στις δυο επιστολές που απευθύνονται στον πάπα της Ρώμης Φραγκίσκο και τον Πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, εξαίρει το πνεύμα αυτοθυσίας που επιδεικνύουν όσοι εργάζονται στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και τους ευγνωμονεί για τις εξαιρετικές και εξαντλητικές προσπάθειές τους να βοηθήσουν τους ασθενείς.

Ταυτόχρονα, συλλυπείται τις οικογένειες των συνανθρώπων μας που έχασαν τη μάχη με τον φονικό ιό.

Στην επιστολή του, ο Παναγιώτατος, επισημαίνει, ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, της Αγίας και Μεγάλης Σαρακοστής, οι προσευχές του Οικουμενικού Πατριαρχείου είναι αδιάκοπες προς τον Κύριο και Λυτρωτή Ιησού Χριστό, για την θεραπεία των ασθενών, την ανάπαυση της ψυχής εκείνων που έχασαν τη ζωή τους και την παρηγορία των συγγενών τους.

Κλείνουν όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες στην Ιταλία

Στην Ιταλία, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού έχουν ξεπεράσει τους 53.500, ενώ περισσότεροι από 4.800 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σε νέο του τηλεοπτικό διάγγελμα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε την λήψη νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως τόνισε, κλείνουν σε όλη τη χώρα όλες οι παραγωγικές δραστηριότητες και επιχειρήσεις, οι οποίες δεν θεωρούνται βασικής σημασίας.

Ο Κόντε εξήγησε ότι μένουν ανοικτά σούπερ μάρκετ, μαγαζιά τροφίμων και φαρμακεία. Τράπεζες και ταχυδρομεία θα λειτουργούν, όπως και οι δημόσιες μεταφορές. Οι υπόλοιποι τομείς, αν το επιθυμούν, θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την τηλε-εργασία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ