ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σε ναό - Ένα παιδί νεκρό και τραυματίες

Αφγανιστάν: Επίθεση του Ισλαμικού Κράτους σε ναό - Ένα παιδί νεκρό και τραυματίες
ΑP Photo/Rahmat Gul

Ένοπλοι και βομβιστές αυτοκτονίας επιτέθηκαν σήμερα σε χώρο λατρείας μειονοτικών Σιχ στην Καμπούλ.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, όπως ανέφερε το αμερικανικό κέντρο SITE, το οποίο παρακολουθεί συστηματικά τη δραστηριότητα διαφόρων οργανώσεων τζιχαντιστών στο διαδίκτυο.

«Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αυτή τη στιγμή εξαπολύουν επίθεση (...) εναντίον ναού των Σιχ», ανέφερε το SITE, που επικαλέστηκε το Amaq, το πρακτορείο προπαγάνδας του ΙΚ.

Στην επίθεση σκοτώθηκε τουλάχιστον ένα παιδί και περίπου 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό που έδωσε εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Υγείας.

«Περί τις 07:45 (τοπική ώρα· 05:15 ώρα Ελλάδας), πολλοί επιτιθέμενοι μπήκαν σε ναό των Σιχ», είπε νωρίτερα ο Ταρίκ Άριαν, εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

«Έχουν παγιδευτεί άνθρωποι στο εσωτερικό του κτηρίου και (στελέχη των δυνάμεων ασφαλείας) προσπαθούν να τους σώσουν», πρόσθεσε.

Βουλεύτρια που εκπροσωπεί την κοινότητα των Σιχ στο κοινοβούλιο δήλωσε ότι «υπάρχουν περίπου 150 άνθρωποι μέσα στον ναό».

«Κάποιοι άνθρωποι μέσα στον ναό κρύβονται και τα τηλέφωνά τους είναι κλειστά», είπε η Αναρκάλι Κάουρ Χοναργιάρ στο Γαλλικό Πρακτορείο, προσθέτοντας ότι «ανησυχεί πολύ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ