Θετικός στον κορωνοϊό ο πρίγκιπας Κάρολος
Ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και διάδοχος του βρετανικού θρόνου είναι θετικός στον κορωνοϊό, όπως ανακοινώθηκε από το παλάτι.
Ο 71χρονος Κάρολος εμφανίζει ήπια συμπτώματα αλλά «παραμένει καλά στην υγεία του», δήλωσε σχετικά εκπρόσωπος του παλατιού.
Σε τεστ για τον ιό υποβλήθηκε και η Δούκισσα της Κορνουάλης, Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, η οποία ωστόσο δεν έχει κολλήσει κορωνοϊό.
Με βάση τις κυβερνητικές οδηγίες αλλά και τις συμβουλές των γιατρών, ο Κάρολος και η Καμίλα έχουν πλέον απομονωθεί στο κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία, απ’ όπου και εργάζεται τις τελευταίες ημέρες ο πρίγκιπας.
«Δεν είναι εφικτό να καταλάβουμε από ποιον κόλλησε κορωνοϊό ο πρίγκιπας λόγω του μεγάλου αριθμού των υποχρεώσεων που είχε λόγω του δημόσιου ρόλου του τις περασμένες εβδομάδες» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση.
Πηγή από τα βασιλικά ανάκτορα ανέφερε ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας υποβλήθηκε σε εξετάσεις τη Δευτέρα και έλαβε τα αποτελέσματα την Τρίτη. Ο Κάρολος έχει μιλήσει τόσο με τη βασίλισσα Ελισάβετ όσο και με τα παιδιά του.
Τελευταία είδε την 93χρονη βασίλισσα το πρωί της 12ης Μαρτίου, έπειτα από μια τελετή απονομής και πριν από το νωρίτερο χρονικό σημείο κατά το οποίο θα μπορούσε να μεταδώσει τη νόσο.
«Η υγεία της βασίλισσας είναι καλή» επισήμανε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.
«Η βασίλισσα είδε τελευταία φορά τον πρίγκιπα της Ουαλίας, για σύντομο χρονικό διάστημα, έπειτα από μια τελετή απονομής, το πρωί της 12ης Μαρτίου και ακολουθεί όλες τις απαραίτητες οδηγίες για την ευημερία της».
Πηγή από τα ανάκτορα σημείωσε ότι το νωρίτερο που ο Κάρολος θα μπορούσε να μεταδώσει τη νόσο είναι η 13η Μαρτίου.
Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων
03:00
Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τις συμπληρωματικές εξετάσεις
02:00
Πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή»: Μέχρι πότε υποβάλλονται αιτήσεις - Αφορά τουλάχιστον 1.400 επιχειρήσεις
01:00
ΟΠΕΚΑ: Σε εξέλιξη οι αιτήσεις οικονομικής ενίσχυσης οικογενειών σε ορεινές περιοχές
00:30