ΚΟΣΜΟΣ

Οργή για Ερντογάν: «Κάνε κάτι παρανοϊκέ δικτάτορα, άνθρωποι πεθαίνουν»

Οργή για Ερντογάν: «Κάνε κάτι παρανοϊκέ δικτάτορα, άνθρωποι πεθαίνουν»
AP Photo/Mary Schwalm

Δριμεία κριτική στον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ελλιπή μέτρα ως προς τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα άσκησε μέσω Twitter o Τούρκος ΝΒΑερ Ενές Καντέρ.  

Με ένα σοκαριστικό βίντεο που καταγράφει, όπως υποστηρίζει ο αθλητής, περιστατικά θανάτων από τον κορωνοϊό στους δρόμους της Τουρκίας, ο Ενές Καντέρ αποκαλεί τον Ρετζέπ Ταγίπν Ερντογάν «παλαβό» και τον καλεί να προστατέψει τους πολίτες.

Από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται κι ενώ θεωρείται εχθρός του καθεστώτος Ερντογάν στην πατρίδα του, ο Τούρκος παίκτης των Μπόστον Σέλτικς, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου κοινοποιώντας το συγκεκριμένο βίντεο στον λογαριασμό του Τούρκου προέδρου.

«Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πεθαίνουν από τον κορωνοϊό στο φως της ημέρας στην Τουρκία. Ο δικτάτορας Ερντογάν συγκαλύπτει και δεν παρέχει την απαιτούμενη φροντίδα και προσοχή. Κάνε κάτι θεοπάλαβε @RTErdogan» είναι το μήνυμα του Καντέρ.

O Τούρκος σταρ του NBA είναι από τους πλέον γνωστούς πολέμιους του προέδρου Ερντογάν ενώ στο παρελθόν του έχει ασκήσει κριτική με διάφορες αφορμές. Ο αθλητής τα τελευταία πέντε χρόνια δεν μπορεί να επιστρέψει στην πατρίδα του καθώς η Τουρκία έχει ακυρώσει το διαβατήριό του.

Τον περασμένο Οκτώβριο μάλιστα μία ανάρτησή του στο Twitter είχε προκαλέσει και πάλι αίσθηση γράφοντας:

«-Δεν έχω δει και δεν έχω μιλήσει στην οικογένειά μου για 5 χρόνια

- Μπήκε φυλακή ο πατέρας μου

- Οι συγγενείς μου δεν βρίσκουν δουλειά

- Μου ακύρωσαν το διαβατήριο

- Υπάρχει διεθνές ένταλμα σύλληψής μου

- Η οικογένειά μου δε μπορεί να φύγει από την χώρα

- Δέχομαι απειλές για την ζωή μου κάθε μέρα

- Μου έχουν επιτεθεί και με έχουν παρενοχλήσει

- Προσπάθησαν να με απαγάγουν στην Ινδονησία

Η ελευθερία έρχεται με κόστος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ