ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Βρετανία: Πρίγκιπας Ουίλιαμ και δούκισσα Κέιτ εστιάζουν στη ψυχική υγεία

Κορωνοϊός - Βρετανία: Πρίγκιπας Ουίλιαμ και δούκισσα Κέιτ εστιάζουν στη ψυχική υγεία
Φωτογραφία αρχείου Facundo Arrizabalaga/Pool Photo via AP

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ της Βρετανίας και η σύζυγός του, δούκισσα Κέιτ, κάλεσαν σήμερα τους πολίτες να φροντίσουν την ψυχική υγεία τους στη διάρκεια της επιδημίας του κορωνοϊού

«Οι τελευταίες λίγες εβδομάδες προκάλεσαν ανησυχία και αναστάτωση σε όλους. Πρέπει να διαθέσουμε χρόνο για να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον και να βρούμε τρόπους να φροντίσουμε την ψυχική μας υγεία», αναφέρουν σε μια ανάρτηση στον λογαριασμό του ανακτόρου του Κένσινγκτον στο Twitter.

«Κάνοντας απλά βήματα κάθε μέρα μπορούμε όλοι να είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για τους καιρούς που έρχονται».

Το παλάτι έχει ακυρώσει όλες του τις επίσημες δραστηριότητες για ένα χρονικό διάστημα, ωστόσο η μοναρχία συνεχίζει να υφίσταται και να έχει το ρόλο της. Και πλέον, αυτός που θα βγει μπροστά και αναλαμβάνει πιο ενεργό ρόλο, νωρίτερα από ότι είχε υπολογίσει, ειναι ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.

Βασιλικοί εμπειρογνώμονες εξήγησαν ότι υπάρχει σοβαρή περίπτωση ο Ουίλιαμ να διαδραματίσει πιο ενεργό ρόλο και να αντικασταστήσει την Ελισάβετ, εφόσον η βασίλισσα και ο πρίγκιπας Κάρολος είναι υποχρεωμένοι μπουν στην απομόνωση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας, Κάρολος, και διάδοχος του βρετανικού θρόνου είναι θετικός στον κορωνοϊό, όπως ανακοινώθηκε από το παλάτι, την Τετάρτη.

Ο πρίγκιπας Χάρι ίσως υποχρεωθεί να αναθεωρήσει την απόφασή του να απομακρυνθεί και από τη θέση του ως senior royal, και να αναλάβει ρόλο ως Σύμβουλος του Κράτους.

Σύμβουλοι του Κράτους είναι τα ανώτερα μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στα οποία ο μονάρχης, δηλαδή η Ελισάβετ, εκχωρεί ορισμένες κρατικές λειτουργίες και εξουσίες όταν η ίδια δεν βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο ή δεν είναι διαθέσιμη για άλλους λόγους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ