Κορωνοϊός στις ΗΠΑ: Οι θάνατοι πιθανόν θα κορυφωθούν σε δύο εβδομάδες σύμφωνα με τον Τραμπ
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκτίμησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι οι θάνατοι εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού θα φθάσουν στην κορύφωσή τους στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής «πιθανόν» σε δύο εβδομάδες.
«Οι προβλέψεις λένε ότι η κορύφωση του δείκτη θνησιμότητας θα γίνει μέσα σε δύο εβδομάδες», είπε ο Τραμπ, που παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στους κήπους του Λευκού Οίκου.
«Θα μπούμε στο δρόμο της ανάκαμψης» ως την 1η Ιουνίου, διαβεβαίωσε.
Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε πως παρατείνει ως την 30ή Απριλίου την ισχύ των συστάσεων που έχει δώσει η κυβέρνησή του για τη λεγόμενη κοινωνική αποστασιοποίηση, τον περιορισμό των επαφών για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του SARS-CoV-2, του ιού που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.
Αρχικά ο στόχος ήταν τα μέτρα περιορισμού να αρθούν το Πάσχα των καθολικών, τη 12η Απριλίου.
Ο Ντόναλντ Τραμπ τόνισε πως εάν οι αρχές των ΗΠΑ μπορέσουν να συγκρατήσουν τον αριθμό των θανάτων σε 100.000 ως 200.000 ώστε τα θύματα να μη φθάσουν τα 2,2 εκατομμύρια ανθρώπους κατά τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, αυτό θα σημαίνει πως «κάναμε πολύ καλή δουλειά».
Σε εξέλιξη το φοιτητικό συλλαλητήριο για τα Τέμπη στα Προπύλαια
12:21
FutuReady 2026: Η Παπαστράτος ενδυναμώνει τη Γενιά Ζ για το μέλλον της εργασίας στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης
12:17
Απαγορεύουν στον πρώην πρίγκιπα Άντριου να ιππεύει όσο είναι σε εξέλιξη η αστυνομική έρευνα
12:11
Ιαπωνία: Ρομπότ με μορφή φιδιού θα αποσύρει ραδιενεργά συντρίμμια από τη Φουκουσίμα (pic)
12:06