Κορωνοϊός: Ένας «υγιής» 14χρονος αθλητής από την Πορτογαλία το νεαρότερο θύμα στην Ευρώπη
Ένα 14χρονο αγόρι από την Πορτογαλία, χωρίς υποκείμενο νόσημα, είναι από χθες το νεαρότερο καταγεγραμμένο θύμα του κορωνοϊού στην Ευρώπη, λίγες ημέρες μετά το θάνατο μιας μαθήτριας από τη Γαλλία.
Ο Βίτορ Ραφαέλ Μπάστος Γκοντίνιο αγαπούσε το ποδόσφαιρο και έπαιζε στην ομάδα της Μασέδα, στην περιοχή του Αβέιρο.
Πέθανε το πρωί της Κυριακής σε νοσοκομείο της Σάντα Μαρία Ντα Φέιρα. Καταγόταν από το Οβάρ, νότια του Πόρτο. Εισήχθη στο νοσοκομείο μια εβδομάδα πριν το θάνατό του, εξαιτίας ενός επίμονου βήχα.
Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της ομάδας του στον Βίτορ: «Αυτή τη φορά δεν μπόρεσες να ντριμπλάρεις τον αντίπαλο, όπως τόσες φορές έκανες! Είμαστε κομμάτια και χωρίς λόγια! Αναπαύσου εν ειρήνη Πρωταθλητή!».

O πρόωρος χαμός του 14χρονου αθλητή έχει σκορπίσει πένθος στην Πορτογαλία (Πηγή: Facebook)
Την περασμένη Τετάρτη μία 16χρονη Γαλλίδα πέθανε σε νοσοκομείο του Παρισιού από τον κορωνοϊό. Και σε αυτήν την περίπτωση δεν υπήρχε σοβαρό υποκείμενο νόσημα και ο θάνατός της επήλθε μία εβδομάδα μετά τα πρώτα συμπτώματα.
Ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό στην Πορτογαλία έχει φτάσει τους 119, ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε σχεδόν 6.000.
SPONSORED
Πρόκληση στη Νεκρή Ζώνη στην Κύπρο: Οι Αρχές των Κατεχομένων «συνέλαβαν» Ελληνοκύπριο πυροσβέστη
14:47
Ρόδος: Προφυλακίστηκε ο 55χρονος που σκότωσε τον 63χρονο φίλο του για ένα τσιγάρο
14:46
Αθήνα: Ανήλικοι διακινούσαν ναρκωτικά σε μαθητές στα βόρεια προάστια – Πώς δρούσαν οι δύο συμμορίες
14:39
Μεγάλη κινητοποίηση στους Παξούς: Στις φλόγες ημερόπλοιο, μάχη για να μην εξαπλωθεί η φωτιά
14:37