Εγκαταλείπει ο Ραχόι την εμμονή στη λιτότητα μπροστά στο πολιτικό αδιέξοδο
Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο Ραχόι, είπε σήμερα πως είναι ανοιχτός στο ενδεχόμενο να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ευελιξία στον στόχο του ελλείμματος της χώρας του, σε μια σαφή στροφή της προηγούμενης πολιτικής του, που ήταν η αυστηρή τήρηση των δεσμεύσεων απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Η Ισπανία πρέπει να συνεχίσει να ακολουθεί τον δρόμο προς την οικονομική σταθερότητα, όμως μπορεί να χρησιμοποιήσει την ευελιξία που επιτρέπει ο ευρωπαϊκός νόμος,» δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Την περασμένη εβδομάδα η Κομισιόν είχε προειδοποιήσει ότι η Ισπανία κινδυνεύει να χάσει τον στόχο για το έλλειμμα του 2016, δηλαδή στο 2,8% του ΑΕΠ, προβλέποντας «τρύπα» στο προϋπολογισμό της κατά 3,6%.
Οι δημοσκοπικές «βεβαιότητες» και το ισχυρό σενάριο της επιστροφής στον δικομματισμό του 2019
14:48
Σε ύφεση η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Πευκάλι Κορινθίας
14:44
Υποβρύχια πλάνα από το ελικόπτερο που έπεσε στη λίμνη Αώου: Σε εξέλιξη η επιχείρηση ανέλκυσης
14:32
Χαμένο ημερολόγιο της Χιροσίμα που βρέθηκε σε αμερικανικό αρχείο και γίνεται ταινία
14:20