ΚΟΣΜΟΣ

Μεγάλη επιχείρηση και δεκάδες συλλήψεις μελών της μαφίας στην Ιταλία

Μεγάλη επιχείρηση και δεκάδες συλλήψεις μελών της μαφίας στην Ιταλία
Robert Nickelsberg/Getty Images/Ideal Images

«Οι βασίλισσες του Καλταριγόνε». Με αυτόν τον «τίτλο» είναι γνωστές τρεις γυναίκες άνω των 50 ετών οι οποίες βλέπουν την ιταλική αστυνομία να σπάει την «αλυσίδα» και να προβαίνει σε δεκάδες συλλήψεις μελών της φαμίλιας Λαουντάνι, που μέχρι πρότινος διοικούσαν με ιδιαίτερη επιτυχία.

Οι Μαρία Σκουντέρι (51 ετών), Κοντσέτα Σκαλίσι (60 ετών) και Πάολα Τορίσι (52 ετών) βρήκαν το μπελά τους από εκεί που δεν το περίμεναν.

Γιατί το τελευταίο που φαντάζονταν ήταν ότι οι πληροφορίες που έλαβε η αστυνομία και ξεκίνησε την εξάρθρωση της φαμίλιας προέρχονταν από τον Τζουζέπε Λαουντάνι, τον γιο του άλλοτε αφεντικού της που αποφάσισε να «καθαρίσει» το όνομά του.

Ο «πριγκίπας», όπως είναι το παρατσούκλι του, έδωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και κατονόμασε τους «εγκεφάλους» μιας οργάνωσης η οποία είχε πολύ πλούσια δράση στην Κατάνια και αρκετά πλούσια σε άλλες ιταλικές πόλεις αλλά και εκτός συνόρων.

Οι αστυνομικοί δεν άφησαν την ευκαιρία να πάει χαμένη και εξέδωσαν 109 εντάλματα. Έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση κατάφεραν να συλλάβουν 80 άτομα. Επιπλέον 23 βρίσκονται ήδη στη φυλακή και εκτίουν ποινές κάθειρξης, ενώ καταζητούνται άλλα έξι προκειμένου η φαμίλια Λαουντάνι να περάσει και τυπικά στην ιστορία...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ