Κορωνοϊός: Το ΔΝΤ εκταμιεύει εκτάκτως δόση 143 εκατ. δολαρίων του δανείου του στην Ονδούρα
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι ενέκρινε την εκταμίευση δόσης 143 εκατομμυρίων δολαρίων που ζήτησε η κυβέρνηση της Ονδούρας για να βοηθήσει να χρηματοδοτηθούν οι απαιτούμενες αυξημένες δαπάνες για το σύστημα υγείας και κοινωνικά μέτρα, στο πλαίσιο της αντίδρασής της στην πανδημία του κορονοϊού.
Το ποσό προέρχεται από τη δανειακή σύμβαση συνολικού ύψους 312 εκατ. δολαρίων που είχε συνάψει τον Ιούλιο του 2019 η Τεγουσιγάλπα με το ΔΝΤ.
Το Ταμείο ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Ονδούρας επέδειξε «δέσμευση» σε «ορθές μακροοικονομικές πολιτικές» τα τελευταία χρόνια, αλλά η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα υφίσταται πλήγμα από τα μέτρα περιορισμού του πληθυσμού για να σωθούν ζωές και να αμβλυνθεί η πίεση στο σύστημα υγείας της χώρας της κεντρικής Αμερικής.
Στην Ονδούρα οι αρχές καταμετρούσαν ως χθες Τρίτη 7 θανάτους επί συνόλου 141 κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό. Η κυβέρνηση έχει επιβάλει περιορισμούς στις κινήσεις των πολιτών ως τουλάχιστον τη 12η Απριλίου.
Xρεώσεις ρεύματος: Πότε τίθενται σε ισχύ οι αλλαγές - Τι προβλέπει η απόφαση της ΡΑΑΕΥ
03:00
Νέα εφαρμογή για τον έλεγχο τιμών στα σούπερ μάρκετ από την ΑΑΔΕ: Πώς θα λειτουργεί
02:00
Συντάξεις Φεβρουαρίου: Πότε θα καταβληθούν στους δικαιούχους - Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ταμείο
01:00
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης δικαιούχων ανέργων
00:30