ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Το μήνυμα του πρίγκιπα Καρόλου στην πρώτη του εμφάνιση μετά τη θετική διάγνωση

Κορωνοϊός: Το μήνυμα του πρίγκιπα Καρόλου στην πρώτη του εμφάνιση μετά τη θετική διάγνωση
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Ένα μήνυμα ελπίδας προς το έθνος εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού απηύθυνε ο πρίγκιπας Κάρολος, επαινώντας το εθνικό σύστημα Υγείας της Βρετανίας καθώς το προσωπικό του «μάχεται ηρωικά να σώζει ζωές».

Είναι η πρώτη εμφάνιση του πρίγκιπα της Κορνουάλης -μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος- από τότε που βγήκε από την απομόνωση, αφότου διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Όπως ανέφερε στο μήνυμά του, το οποίο αναρτήθηκε σε όλες τις ιστοσελίδες και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της βασιλικής οικογένειας, είναι μια «παράξενη, απογοητευτική και συχνά τρομακτική εμπειρία» όταν οι άνθρωποι χωρίζονται από τους αγαπημένους τους.

«Ως έθνος, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια βαθιά προκλητική κατάσταση, για την οποία γνωρίζουμε πολύ καλά ότι απειλεί τα μέσα διαβίωσης, τις επιχειρήσεις και την ευημερία εκατομμυρίων συμπολιτών μας», προσθέτει και συνεχίζει:

«Κανείς από εμάς δεν μπορεί να πει πότε θα τελειώσει, αλλά θα τελειώσει. Μέχρι να συμβεί, ας προσπαθήσουμε όλοι να ζήσουμε με ελπίδα και, με πίστη στον εαυτό μας και ο ένας στον άλλο, προσβλέποντας σε καλύτερους χρόνους».

Σύμφωνα με το Sky News, το υλικό βιντεοσκοπήθηκε την Τρίτη από το προσωπικό στο Birkhall, το σπίτι του πρίγκιπα στη Σκωτία.

«Και σε μια εποχή που οι γιατροί, οι νοσηλευτές και όλο το ζωτικό βοηθητικό προσωπικό που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του αξιοσημείωτου NHS μας βρίσκονται ολοένα και περισσότερο υπό τόσο τεράστια πίεση και κίνδυνο, καθώς παλεύουν ηρωικά για να σώσουν ζωές σε μοναδες εντατικής θεραπείας και να περιορίσουν, όσο το δυνατόν, τη διάδοση αυτού του ιού, οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι σε μεγάλο βαθμό με εκείνους τους θαυμάσιους ανθρώπους των οποίων οι εξαιρετικές ικανότητες και η απόλυτη, ανιδιοτελής αφοσίωση στο καθήκον και στη φροντίδα των ασθενών μας μας κάνουν τόσο περήφανους», συνεχίζει ο πρίγκιπας Κάρολος.

Το παλάτι ανακοίνωσε ότι ο 71χρονος πρίγκιπας, ο οποίος παρουσίασε ήπια συμπτώματα του COVID-19 κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου της 21ης και 22ας Μαρτίου, ολοκλήρωσε την απομόνωσή του στο Birkhall στο Aberdeenshire τη Δευτέρα.

Αναφερόμενος στην περιπέτειά του, ο πρίγκιπας είπε: «Έχοντας περάσει πρόσφατα τη διαδικασία μόλυνσης από αυτόν τον κορωνοϊό - ευτυχώς με σχετικά ήπια συμπτώματα - βρίσκομαι πλέον από την άλλη πλευρά της ασθένειας, αλλά όχι πιο μακριά από μια κατάσταση κοινωνικής απόστασης και γενικής απομόνωσης».

«Καθώς όλοι μαθαίνουμε, αυτή είναι μια περίεργη, απογοητευτική και συχνά τρομακτική εμπειρία όταν η παρουσία της οικογένειας και των φίλων δεν είναι πλέον δυνατή και οι φυσιολογικές δομές της ζωής αλλάζουν ξαφνικά».

«Σε μια τόσο πρωτόγνωρη και ανησυχητική περίοδο της ζωής μας, οι σκέψεις οι δικές μου και της γυναίκας μου είναι ιδιαιτέρως σε όλους όσους έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα σε τόσο δύσκολες και αφύσικες συνθήκες και εκείνους που υποφέρουν από ασθένεια, απομόνωση και μοναξιά».

Η 72χρονη πριγκίπισσα της Κορνουάλης βγήκε αρνητική στον κορωνοϊό και παραμένει σε απομόνωση μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ακολουθώντας τις συμβουλές περί διαχωρισμού για 14 μέρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ