ΚΟΣΜΟΣ

Αεροπλανοφόρο «Roosevelt»: Εκτός πλοίου 3.000 επιβαίνοντες μετά τη δραματική έκκληση του κυβερνήτη

Αεροπλανοφόρο «Roosevelt»: Εκτός πλοίου 3.000 επιβαίνοντες μετά τη δραματική έκκληση του κυβερνήτη
AP Photo/Bullit Marquez

Σε καραντίνα σε ξενοδοχεία της νήσου Γκουάμ τίθενται πολλοί από τους ναύτες που επιβαίνουν στο Theodore Roosevelt καθώς τα κρούσματα κορωνοϊού στο πυρηνικό αεροπλανοφόρο πλησιάζουν τα 100, γεγονός που ανάγκασε τον κυβερνήτη του πλοίου να στείλει μια επιστολή απελπισίας προς την ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην τετρασέλιδη επιστολή του, το περιεχόμενο της οποίας επιβεβαιώθηκε χθες από Αμερικανούς αξιωματούχους στο Reuters, ο κυβερνήτης Μπρετ Κρόζιερ περιέγραψε τη ζοφερή κατάσταση που επικρατούσε στο πυρηνικό αεροπλανοφόρο, καθώς όλο και μεγαλύτερος αριθμός ναυτών διαγιγνώσκονταν θετικοί στην COVID-19.

Το Πολεμικό Ναυτικό δήλωσε την Πέμπτη ότι 93 ναύτες στο πλοίο έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, γεγονός που αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 10% των κρουσμάτων στο σύνολο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ενώ τα κρούσματα αναμένεται να παρουσιάσουν νέα αύξηση.

Στην ενημέρωση του Πολεμικού Ναυτικού αναφέρθηκε ακόμη ότι 1.273 επιβαίνοντες από τους σχεδόν 4.800 στο πλοίο έχουν υποβληθεί σε τεστ για τον κορωνοϊό με την υπηρεσία να περιμένει τα αποτελέσματα μερικών από αυτών.

Πρόσθεσε ακόμη ότι περίπου 1.000 ναύτες έχουν ήδη αποβιβαστεί από το πλοίο και έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία στο Γκουάμ, στο λιμάνι του οποίου βρίσκεται το αεροπλανοφόρο.

«Ήδη έχουμε σχεδόν 1.000 άτομα εκτός πλοίου. Και μέσα στις επόμενες δύο μέρες αναμένουμε να έχουμε 2.700 από αυτούς εκτός πλοίου», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου χωρίς πάντων να αποκλείσει την εφαρμογή πειθαρχικών μέτρων σε βάρος του κυβερνήτη του πλοίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ