ΚΟΣΜΟΣ

Μεντβέντεφ: Η Συρία θα μπορούσε να πυροδοτήσει νέο παγκόσμιο πόλεμο

Μεντβέντεφ: Η Συρία θα μπορούσε να πυροδοτήσει νέο παγκόσμιο πόλεμο
Eurokinissi/A.P

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κάλεσε ο Ρώσος πρωθυπουργός όλες τις εμπλεκόμενες δυνάμεις να καθίσουν για να βρουν λύση στον πόλεμο στη Συρία, ο οποίος όπως είπε χαρακτηριστικά θα μπορούσε να πυροδοτήσει ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο.


Επίσης, ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ, είπε ότι Μόσχα και Ουάσινγκτον πρέπει να ασκήσουν πιέσεις σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές ώστε να επιτευχθεί μια κατάπαυση του πυρός.

"Οι χερσαίες επιχειρήσεις οδηγούν γενικά στη μονιμοποίηση ενός πολέμου", προειδοποίησε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του που θα δημοσιευτεί στο αυριανό φύλλο της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt. "Όλες οι πλευρές πρέπει να υποχρεωθούν να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αντί να ξεκινήσουν ένα νέο παγκόσμιο πόλεμο", συνέχισε , όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Aθηναικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

"Οι Αμερικανοί και οι Άραβες εταίροι μας πρέπει να το σκεφτούν καλά: θέλουν ένα μόνιμο πόλεμο;" είπε. Θα ήταν αδύνατον να νικήσει κανείς γρήγορα σε έναν τέτοιο πόλεμο, πρόσθεσε, σύμφωνα με τη γερμανική μετάφραση των δηλώσεών του, "ιδίως στον αραβικό κόσμο όπου οι πάντες πολεμούν τους πάντες".

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ