ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Ένας υγιής 39χρονος πέθανε από κορωνοϊό – Αυτή είναι η συμβουλή της γυναίκας και της κόρης του

ΗΠΑ: Ένας υγιής 39χρονος πέθανε από κορωνοϊό – Αυτή είναι η συμβουλή της γυναίκας και της κόρης του
H Νικόλ και ο Κόνραντ σε παλιές, ευτυχισμένες στιγμές CNNi

Κόντρα στη γενικευμένη πεποίθηση ότι μόνοι οι ηλικιωμένοι και οι ευπαθείς ομάδες κινδυνεύουν από τον νέο κορωνοϊό, η ιστορία του 39χρονου Dj από τη Φλόριντα των ΗΠΑ έρχεται να προστεθεί σε αρκετές ακόμη που δείχνουν ότι η νέα πανδημία δεν έχει τόσο στοχευμένο «κοινό» όσο νομίζουν. 

Η Νικόλ Μουχάναν δεν κατάφερε ούτε καν να αποχαιρετήσει τον σύζυγό της.

Τρεις εβδομάδες πριν, ο Κόνραντ Μπουχάναν ήταν ένας υγιής, δραστήριος Dj από την Φλόριντα που λάτρευε να χορεύει με την κόρη του.

Όμως στις 14 Μαρτίου άρχισαν τα συμπτώματα. Η γυναίκα του, Νικόλ, προσπάθησε να τον υποβάλει στο τεστ για τον κορωνοϊό, όμως οι υγειονομικές Αρχές αρνούνταν.

«Δεν καταφέραμε να τους πείσουμε παρά τις προσπάθειές μας», λέει. «Δεν ήθελαν να του κάνουν το τεστ λόγω της ηλικίας του και επειδή δεν είχε άλλα προβλήματα υγείας».

Μέχρι τις 22 Μαρτίου η κατάσταση της υγείας του Κόνραντ είχε επιβαρυνθεί τόσο πολύ που η Νικόλ τον πήγε στο νοσοκομείο. Ο νεαρός πατέρας διασωληνώθηκε αμέσως μετά την εισαγωγή του.

Η Νικόλ πήγε να παρκάρει το αυτοκίνητο. Έκτοτε δεν τον ξαναείδε ποτέ.

«Πήγα στην πόρτα. Το νοσοκομείο ήταν κλειστό και δεν άφηναν κανένα να μπει μέσα», λέει. «Δεν είχα την ευκαιρία να του πω ένα ‘σ’αγαπώ’».

Ο θάνατος του Κόνραντ Μπουχάναν αντικατοπτρίζει την σκληρή πραγματικότητα του Covid-19: κανείς δεν είναι άτρωτος απέναντι σε αυτήν την αρρώστια, ακόμη και οι υγείες είναι πιθανόν να πεθάνουν

«Θέλω όλοι να ξέρουν πόσο σοβαρό είναι. Οι άνθρωποι νομίζουν ότι απλώς θα επηρεάσει ανθρώπους που έχουν ήδη προβλήματα υγείας, τους γέρους. Όμως δεν είναι έτσι», λέει κλαίγοντας η χήρα του 39χρονου.

dj2


«Πλέον η ζωή μας έχει γίνει ένας απαίσιος εφιάλτης», λένε συντετριμμένες η σύζυγος και η κόρη του 39χρονου (Πηγή: CNNi)

«Ήταν φρικτό να βιώνω τι περνούσε ο άνδρας μου. Πλέον η ζωή μας έχει γίνει ένας απαίσιος εφιάλτης».

Η Νικόλ, επίσης, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό. Λέει ότι τα συμπτώματά της δεν είναι έντονα, έχει χάσει όμως τις αισθήσεις της όσφρησης και της γεύσης.

Η κόρη του ζευγαριού, η Σκάι, περιμένει τα αποτελέσματα του δικού της τεστ. Η απώλεια του πατέρα της, λέει, ήταν καταστροφική γι’ αυτήν.

«Τα μοιραζόμασταν όλα», λέει. «Με πήγαινε στο σχολείο, στο μπαλέτο. Ήταν τα πάντα για μένα».

Της Σκάι τις λείπουν οι φιλότιμες προσπάθειες του μπαμπά της να χορέψει. Μία ημέρα είχαν χορέψει μαζί στο μπαλέτο της Σκάι, αν και σε κάποιο «σήκωμα» η Σκάι προσγειώθηκε στο έδαφος.

«Ήταν αστείο γιατί ως dj μπορούσε να παίξει μπροστά σε εκατομμύρια κόσμου, αλλά όταν χόρευε… δεν ήταν και το καλύτερό του», θυμάται η Σκάι χαμογελώντας.

Πλέον οι αναμνήσεις είναι το μόνο που άφησε στην Σκάι ο πατέρας της, μαζί με ένα σημαντικό μάθημα: «Βρες τον ρυθμό σου στη ζωή. Άκου τον ρυθμό. Χόρεψε και εκφράσου με τρόπο ώστε να συνδεθείς με κάθε άνθρωπο», λέει.

Πλέον η οικογένεια έχει ανοίξει λογαριασμό στο GoFundMe προκειμένου να επιβιώσει.

Η Νικόλ Μπουχάναν συστήνει σε όλους να μείνουν σπίτι και να λάβουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για να μην υποφέρουν όπως η οικογένειά της.

«Παιδιά, πρέπει να το πάρετε σοβαρά. Δεν θα ευχόμουν σε κανέναν –σε καμία οικογένεια ή παιδί- να περάσει αυτό που περνάμε εμείς. Το σύστημα περίθαλψης δεν είναι έτοιμο. Απλώς μείνετε σπίτι».

A healthy 39-year-old DJ died of coronavirus. What his young widow and daughter want you to know, By Holly Yan, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ