ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Συνεδριακό κέντρο μετατράπηκε σε τεράστιο νοσοκομείο για τον κορωνοϊό

Βρετανία: Συνεδριακό κέντρο μετατράπηκε σε τεράστιο νοσοκομείο για τον κορωνοϊό

Ένα τεράστιο νοσοκομείο εκστρατείας άνοιξε σήμερα σε ένα συνεδριακό κέντρο στο Λονδίνο, αφού στήθηκε μέσα σε λιγότερο από δέκα ημέρες προκειμένου να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ροή ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό.

Το Νοσοκομείο Νάιτινγκεϊλ, που κατασκευάστηκε με τη συνδρομή του στρατού, αρχικής χωρητικότητας 500 κλινών, μπορεί να φθάσει τις 4.000 κλίνες, το ισοδύναμο δύο κλασικών νοσοκομείων. Βρίσκεται στους χώρους του Excel Exhibition Centre, στην περιοχή Ντόκλαντς του ανατολικού Λονδίνου, κοντά στον ποταμό Τάμεση.

Το νοσοκομείο, που εγκαινιάστηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από τον πρίγκιπα Κάρολο και με τον υπουργό Υγείας Ματ Χάνκοκ να βρίσκεται επί τόπου, είναι το πρώτο από έξι προσωρινά νοσοκομεία που προβλέπεται να κατασκευαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου η COVID-19 έχει προκαλέσει σχεδόν 2.921 θανάτους.

Το Excel Exhibition Centre, που εκτείνεται σε τουλάχιστον 83.613 τετραγωνικά μέτρα εκθεσειακού χώρου, φιλοξενεί συνήθως εκδηλώσεις της βιομηχανίας για τομείς όπως η άμυνα, τα ταξίδια, η φιλοξενία και ο κτηματομεσιτικός. Στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου χρησιμοποιήθηκε για αθλήματα όπως η πυγμαχία, η ξιφασκία και η άρση βαρών.

london


Πηγή: AP Photo

Ο γιος της βασίλισσας Ελισάβετ, που βγήκε από την καραντίνα αυτή την εβδομάδα αφού μολύνθηκε και ο ίδιος, χαρακτήρισε, από την κατοικία του στη Σκοτία, αυτό το νοσοκομείο εκστρατείας «υπέρλαμπρο φως σε αυτούς τους σκοτεινούς καιρούς».

«Είναι χωρίς καμία αμφιβολία ένα κατόρθωμα σε όλα τα επίπεδα, από την ταχύτητα της κατασκευής του, μέσα σε εννέα μόλις ημέρες, έως το ταλέντο εκείνων που το δημιούργησαν», επέμεινε ο διάδοχος του θρόνου.

Με προσωπικό που υπερβαίνει τους 16.000 γιατρούς και νοσηλευτές, αυτό το τεράστιο νοσοκομείο, αντίστοιχο του οποίου δεν υπάρχει πουθενά σε βρετανικό έδαφος, προσπαθεί να ανταποκριθεί στην επιτάχυνση της πανδημίας, που έχει μολύνει επισήμως 33.718 ανθρώπους, προκαλώντας 2.921 θανάτους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το Λονδίνο είναι η χειρότερο πληγείσα περιοχή στη χώρα. Άλλα νοσοκομεία θα ανοίξουν επίσης στο Μάντσεστερ και στο Μπέρμιγχαμ, στη βορειοδυτική και κεντρική Αγγλία, προκειμένου να παράσχουν άλλες 3.000 κλίνες. Εγκαταστάσεις θα δημιουργηθούν επίσης στο Μπρίστολ, στα νοτιοδυτικά, και στο Χάρογκεϊτ, στα βορειοανατολικά.

Άλλο ένα νοσοκομείο εκστρατείας θα κατασκευαστεί στη Γλασκόβη, στη Σκοτία το οποίο αρχικά θα μπορεί να διαχειριστεί 300 ασθενείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ