ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ιταλία: «Σβήνει» το ενδεχόμενο επιστροφής στα σχολεία μέχρι και τον Ιούνιο

Κορωνοϊός - Ιταλία: «Σβήνει» το ενδεχόμενο επιστροφής στα σχολεία μέχρι και τον Ιούνιο
AP Photo/Andrew Medichini

Η επιτροπή επιστημόνων, που κλήθηκε να συμβουλέψει την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε, απέρριψε το ενδεχόμενο οι μαθητές στην Ιταλία να μπορέσουν να επιστρέψουν στα σχολεία μέσα στους επόμενους δύο μήνες, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα Corriere della Sera.

Έως τώρα, η υπουργός Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να μπορέσουν να ξανανοίξουν οι σχολικές αίθουσες στις 18 Μαΐου. Τώρα, όμως, όλα δείχνουν ότι τα σχολεία δεν θα ξαναλειτουργήσουν κανονικά μέχρι τον Σεπτέμβριο.

Αυτό σημαίνει, όπως εξηγεί η Corriere, ότι οι μαθητές της τρίτης γυμνασίου θα πρέπει να περάσουν αυτόματα την τάξη.

Παράλληλα όλα δείχνουν, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ότι οι εξετάσεις για το απολυτήριο Λυκείου θα είναι μόνο προφορικές και θα διεξαχθούν μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με τον Τύπο, τέλος, από τις 15 Απριλίου είναι πιθανό να ξανανοίξει ένα μέρος των βιομηχανιών και επιχειρήσεων, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι οι πολίτες θα παραμείνουν σε περιορισμό -μέσα στο σπίτι- μέχρι τις αρχές Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι, χθες καταγράφηκε μείωση ρεκόρ στον αριθμό των νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές, τα συνολικά περιστατικά του COVID 19 στη γειτονική χώρα ανέρχονται σε 135.586, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 17.127. Παράλληλα, 24.392 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ