ΚΟΣΜΟΣ

Εντείνονται οι πολιτικές πιέσεις στη Βρετανία ενώ ο Τζόνσον παραμένει στην Εντατική

Εντείνονται οι πολιτικές πιέσεις στη Βρετανία ενώ ο Τζόνσον παραμένει στην Εντατική
AP Photo

Να δώσει στη δημοσιότητα «τη στρατηγική της για την έξοδο» καλεί η αντιπολίτευση την κυβέρνηση της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει στην Εντατική για τρίτο 24ωρο, μετά την επιβάρυνση της υγείας του από τον κορωνοϊό

Το βρετανικό Εργατικό Κόμμα κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση να ανακοινώσει την στρατηγική εξόδου από το lockdown, το αυστηρότερο περιοριστικό καθεστώς που έχει επιβληθεί στο Ηνωμένο Βασίλειο εν καιρώ ειρήνης, για την ανάσχεση της επιδημίας covid-19.

«Καλώ την κυβέρνηση να δώσει στη δημοσιότητα την στρατηγική της για την έξοδο...Δεν ζητώ ακριβή χρονοδιαγράμματα, αλλά την στρατηγική. Είναι μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τους ανθρώπους και πρέπει να γνωρίζουμε ότι έχουν καταρτισθεί σχέδια και τι περιλαμβάνουν», δήλωσε ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κιρ Στάρμερ.

Η επιτροπή κρίσεων της βρετανικής κυβέρνησης, η COBRA, συνέρχεται σήμερα υπό τον ασκούντα χρέη πρωθυπουργού υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ για να εξετάσει το καθεστώς των περιοριστικών μέτρων, που λήγει στις 16 Απριλίου.

Κυβερνητικές πηγές έκαναν σαφές ότι η ισχύς των περιοριστικών μέτρων θα παραταθεί.

britain2


Ο εκτελών χρέη πρωθυπουργού Ντομινίκ Ράαμπ (Πηγή: AP Photo)

«Αρχίζουμε να καταγράφουμε πρόοδο, δεν έχουμε δει την επιτάχυνση που θα περιμέναμε αν δεν είχαμε εφαρμόσει τα μέτρα...η καμπύλη αρχίζει να αμβλύνεται», δήλωσε το πρωί ο υπουργός Πολιτισμού του Ηνωμένου Βασιλείου Όλιβερ Ντάουντεν αναφερόμενος στο lockdown και στην εξέλιξη της επιδημίας, απευθύνοντας έκκληση προς τους πολίτες να μην χαλαρώσουν την τήρηση των μέτρων το σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Ο χθεσινός απολογισμός της επιδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτοξεύθηκε στους 938 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, επί συνόλου 7.097 θανάτων.

Πέφτει ο πυρετός του Μπόρις Τζόνσον

Η υγεία του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος παραμένει για τρίτη ημέρα σε μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου του Λονδίνου, αφού προσβλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό παρουσιάζει βελτίωση.

Σε χθεσινή της ανακοίνωση, η Ντάουνινγκ Στριτ ανέφερε ότι ο Τζόνσον αντιδρά καλά στη θεραπευτική αγωγή, ενώ η κατάστασή του παραμένει σταθερή. Ο πρωθυπουργός, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Σεντ Τόμας της πρωτεύουσας, δεν εκτελεί τα καθήκοντά του, αλλά έχει τη δυνατότητα να έρχεται σε επαφή με όποιον χρειάζεται, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ