ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Ολλανδία: Γυναίκα 107 ετών αρρώστησε και ανάρρωσε

Κορωνοϊός - Ολλανδία: Γυναίκα 107 ετών αρρώστησε και ανάρρωσε
Φωτογραφία αρχείου AP Photo/Peter Dejong

Μια Ολλανδέζα ηλικίας 107 ετών ανάρρωσε από τον νέο κορωνοϊό. Η υπεραιωνόβια μπορεί να είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον πλανήτη που επέζησε από την πανδημία της Covid-19.

Η Κορνέλια Ρας αρρώστησε στις 17 Μαρτίου, την επομένη των γενεθλίων της, γράφει η ολλανδική εφημερίδα AD, μετά τον εκκλησιασμό της μαζί με άλλους ενοίκους του οίκου ευγηρίας στον οποίο διαμένει στο Χούρεϊ-Οβερφλάκεϊ, ένα νησί στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.

Αυτή και 40 άλλοι που εκκλησιάστηκαν διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό.

Δώδεκα από αυτούς έχουν έκτοτε καταλήξει, αλλά οι γιατροί είπαν τη Δευτέρα στην Ρας ότι νίκησε την ασθένεια.

«Δεν περιμέναμε να επιζήσει», δήλωσε στην εφημερίδα η ανιψιά της Μαάικε ντε Χρόοτ.

«Δεν παίρνει καμία φαρμακευτική αγωγή, εξακολουθεί να περπατάει καλά και γονατίζει κάθε βράδυ για να ευχαριστήσει τον Κύριο. Απ' ότι φαίνεται θα μπορέσει να συνεχίσει να το κάνει», πρόσθεσε η ανιψιά της.

Πριν από την Ρας, ο γηραιότερος επιζήσας του νέου κορωνοϊού που έχει καταγραφεί από τότε που ξέσπασε η επιδημία ήταν ο Μπιλ Λάπσις, ένας Αμερικανός 104 ετών.

Η Ολλανδία, μία από τις πιο αναπτυγμένες χώρες στην Ευρώπη βρίσκεται σε ανοδική φάση σε ό,τι αφορά τη διασπορά του ιού στη χώρα. Συνολικά 21.762 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ 2.396 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω της νόσου Covid-19.

To τελευταίο εικοσιτετράωρο, αλματώδης είναι η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα με τις αρχές να ανακοινώνουν 1.213 νέα περιστατικά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ