ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ενισχυμένοι έλεγχοι της αστυνομίας στους δρόμους ενόψει του καθολικού Πάσχα

Ιταλία: Ενισχυμένοι έλεγχοι της αστυνομίας στους δρόμους ενόψει του καθολικού Πάσχα
Roberto Monaldo/LaPresse via AP

Ενισχυμένοι θα είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας κατά τη διάρκεια των γιορτών του Πάσχα στην Ιταλία στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού, ώστε να εμποδισθούν οι Ιταλοί να μετακινηθούν άνευ λόγου έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμοργκέζε.

«Το Πάσχα επίσης πρέπει να μείνουμε στο σπίτι για το καλό το δικό μας και των οικείων μας και για να επιτρέψουμε στην Ιταλία να ξαναξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν», δηλώνει η υπουργός Εσωτερικών σε συνέντευξή της στην Corriere della Sera.

Για τον λόγο αυτόν οι αστυνομικοί έλεγχοι για τις μετακινήσεις θα ενισχυθούν, για να αποφύγουμε οι άνθρωποι να μετακινηθούν προς την δεύτερη κατοικία τους ή προς τους τουριστικούς προορισμούς. Οσοι δεν θα μπορούν να δικαιολογήσουν την μετακίνησή τους, θα υποστούν κυρώσεις, λέει η υπουργός.

Οι ιταλικές αρχές φοβούνται ότι το τριήμερο του Πάσχα, σε συνδυασμό με τον ανοιξιάτικο καιρό, θα βγάλουν τους ανθρώπους στους δρόμους με κίνδυνο δημιουργίας νέων εστιών της επιδημίας.

«Κατανοώ ότι κλεισμένοι στο σπίτι και με την έλευση της ωραίας εποχής, οι Ιταλοί θέλουν να επιστρέψουν στην κανονικότητα...αλλά δεν μπορούμε να μειώσουμε τώρα την επιφυλακή με ανεύθυνες συμπεριφορές», προειδοποιεί η υπουργός Εσωτερικών.

Περιορισμένη είναι η αύξηση των κρουσμάτων και των νεκρών στην Ιταλία. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, 610 άτομα έχασα τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο ενώ καταγράφηκαν 4.184 νέα κρούσματα. Την ίδια ώρα, 1.979 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού στην Ιταλία είναι 143.626. Οι νεκροί έφτασαν τους 18.279. Παράλληλα, 28.470 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ