ΚΟΣΜΟΣ

Δημόσιος υπάλληλος απουσίαζε από τη δουλειά επί 6 χρόνια-Δεν το παρατήρησε κανείς...

Δημόσιος υπάλληλος απουσίαζε από τη δουλειά επί 6 χρόνια-Δεν το παρατήρησε κανείς...
View Pictures/UIG via Getty Images/Images Ideal

Ένας δημόσιος υπάλληλος από την Ισπανία και συγκεκριμένα το Κάντιθ, ήρθε να μας αποδείξει με τον πλέον εμφατικό τρόπο ότι αυτά «δεν γίνονται μόνο στην Ελλάδα».

Ο 69χρονος, σήμερα, Χοακίν Γκαρθία ξεκίνησε να εργάζεται σε εταιρεία υδροδότησης την οποία «τρέχει» ο δήμος του Κάντιθ το 1990. Όπως γράφουν οι Times, τελευταία φορά που επισκέφθηκε τα γραφεία για να δουλέψει ήταν το 2004. Από τη στιγμή που έλειψε, μία, δύο, τρεις, τέσσερις μέρες και αντιλήφθηκε ότι κανείς δεν αντιλαμβάνεται την απουσία του, δεν ξαναμπήκε στον κόπο.

Ο Γκαρθία απουσίαζε τελικά από τη δουλειά του επί μία ολόκληρη εξαετία. Κι αν ο δήμος δεν αποφάσιζε το 2010 να τον τιμήσει με ΒΡΑΒΕΙΟ για τη συμπλήρωση 20 ετών εργασίας, κανείς δεν θα έπαιρνε ποτέ χαμπάρι το... σατανικό σχέδιό του.

Για κακή του τύχη, όμως, οι Αρχές ανακάλυψαν τι συνέβαινε αναζητώντας τον με σκοπό να τον τιμήσουν. Κι αντί για πλακέτα, «τιμήθηκε» με πρόστιμο ύψους 27.000. Ποσό πολύ χαμηλό, αν αναλογιστεί κανείς ότι στα έξι χρόνια απουσίας του, λάμβανε κανονικά τον μισθό του (37.000 το χρόνο συνολικά...).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ