ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: «Μαύρη» μέρα για τις ΗΠΑ με πάνω από 2.100 νεκρούς σε ένα εικοσιτετράωρο

Κορωνοϊός: «Μαύρη» μέρα για τις ΗΠΑ με πάνω από 2.100 νεκρούς σε ένα εικοσιτετράωρο
(AP Photo/Frank Franklin II)

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν η πρώτη χώρα στον κόσμο που ξεπέρασε τους 2.000 νεκρούς από τον νέο κορωνοϊό μέσα σε μία ημέρα, καθώς 2.108 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν μέσα σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς στις 20:30 της Παρασκευής (ώρα Ουάσινγκτον).

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών που έχουν καταγραφεί στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 18.586, δηλαδή πολύ κοντά στη χώρα με τους περισσότερους νεκρούς, την Ιταλία, η οποία θρηνεί 18.849 νεκρούς, αλλά με πληθυσμό πέντε φορές μικρότερο.

Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν χθες το όριο του μισού εκατομμυρίου επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

Από τα τέλη Μαρτίου, οι ΗΠΑ είναι η χώρα που μετρά τα περισσότερα κρούσματα της Covid-19. Με πάνω από ένα τέταρτο των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί επίσημα στον κόσμο συνολικά, η χώρα κινδυνεύει να γίνει το νέο επίκεντρο της πανδημίας.

Εκτίμηση Τραμπ για λιγότερους από 100.000 νεκρούς

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι πιστεύει ο αριθμός των θυμάτων από τον νέο κορωνοϊό στις ΗΠΑ θα είναι μικρότερος από την αρχή πρόβλεψη των 100.000.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος τόνισε πως οι ΗΠΑ πλησιάζουν στην κορύφωση του ρυθμού μολύνσεων και πως η καμπύλη των νέων κρουσμάτων του ιού σε όλη τη χώρα εξομαλύνεται, με την κατάσταση στην Νέα Ορλεάνη, την Λουιζιάνα, το Ντιτρόιτ και το Μίσιγκαν να σταθεροποιείται.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποσχέθηκε ότι θα κάνει μια «ανακοίνωση» την επόμενη εβδομάδα σχετικά με τη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

«Όπως γνωρίζετε, τους δίνουμε περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο και θα μιλήσουμε για αυτό την επόμενη εβδομάδα» είπε ο Τραμπ, λίγες ημέρες αφότου απείλησε ανοικτά να διακόψει την αμερικανική συνεισφορά.

«Θα έχουμε πολλά να πούμε» συμπλήρωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, που έχει ασκήσει αυστηρή κριτική στη διαχείριση της πανδημίας του νέου κορονοϊού από τον οργανισμό αυτό του ΟΗΕ, όπως επίσης και στην πολύ ευνοϊκή αντιμετώπιση, σύμφωνα με τον ίδιο, προς το Πεκίνο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ