Προσφυγικό: Έτοιμη να κλείσει τα σύνορα η ΕΕ σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο
Έτοιμη να περιορίσει τη δυνατότητα των πολιτών της να ταξιδεύουν χωρίς την επίδειξη διαβατηρίου, είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με το Associated Press, που επικαλείται σχετικά απόρρητα έγγραφα.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η ΕΕ ετοιμάζεται να επικαλεστεί έναν κανονισμό ασφαλείας, που θα περιορίζει την ελεύθερη διακίνηση εντός των συνόρων της, για δύο χρόνια, εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης.
Σημειώνεται ότι όλες οι χώρες της Ζώνης Σένγκεν μπορούν και τώρα, μονομερώς να επιβάλλουν ελέγχους των συνόρων τους, το πολύ για ένα εξάμηνο. Όμως αυτό το όριο μπορεί να αυξηθεί ακόμη και σε δύο χρόνια, αν ένα κράτος-μέλος αποδειχθεί ότι δεν μπορεί να προστατεύσει τα σύνορά του.
Τα ντοκουμέντα που επικαλείται το Associated Press επισημαίνουν ότι οι ηγέτες της ΕΕ ετοιμάζονται να υποστηρίξουν ότι η Ελλάδα δεν καταφέρνει να προστατεύσει επαρκώς τα σύνορά της, με αφορμή τον μεγάλο αριθμό προσφύγων που καταφθάνουν σε καθημερινή βάση στα ελληνικά νησιά από τα τουρκικά παράλια.
Marfin: Στη φυλακή οι δύο κατηγορούμενοι για τον φονικό εμπρησμό μετά τις απολογίες τους
13:39
Παιανία: Φωτογραφικά ντοκουμέντα με τους κλέφτες χαλκού – Πώς άρπαξαν καλώδιο 25χλμ.
13:39
Τετ α τετ Πούτιν - Γουίτκοφ για την Ουκρανία - Τι συζήτησαν για το ρωσικό ντίζελ
13:33
Ζαχαράκη για κινητοποιήσεις: «Ακούμε τα πραγματικά αιτήματα των μαθητών - Η κατάληψη δεν είναι λύση»
13:31