ΚΟΣΜΟΣ

Ο Αντρέα Μποτσέλι ψέλνει Αναστάσιμους ύμνους στο Ντουόμο του Μιλάνου

Ο Αντρέα Μποτσέλι ψέλνει Αναστάσιμους ύμνους στο Ντουόμο του Μιλάνου
(AP Photo/Luca Bruno)

O διεθνούς αναγνώρισης τενόρος Αντρέα Μποτσέλι  έψαλε Αναστάσιμους ύμνους την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών στο άδειο Ντουόμο στο Μιλάνο, τη μεγαλούπολη στη Λομβαρδία που έχει χτυπήσει πιο σοβαρά η πανδημία του κορωνοϊού.

«Δεν θα είναι μία συναυλία. Θα είναι περισσότερο μία ευκαιρία να προσευχηθούμε όλοι μαζί: μία προσευχή λοιπόν για το Μιλάνο και για τον κόσμο, απέναντι σε ένα γεγονός εντελώς οδυνηρό, τραγικό», «για να διαδώσουμε το μήνυμα του Πάσχα, ένα μήνυμα αγάπης και λύτρωσης», είχε εξηγήσει προ ημερών ο ίδιος ο τενόρος, προσθέτοντας:

«Η εκκλησία θα είναι άδεια, όμως εμείς θα είμαστε, ελπίζω, ένα αχανές πλήθος διαδικτυακά συνδεδεμένο, χάρη στο Ίντερνετ, ενωμένο από μία σεπτή κλωστή, την πίστη, που είναι πιο δυνατή από οποιαδήποτε εμφανή απόσταση».

Δείτε το βίντεο από την μετάδοση που έγινε με live streaming:

Η Ιταλία εξακολουθεί να πλήττεται σφοδρά από την πανδημία του κορωνοϊού, ωστόσο ο ρυθμός μετάδοσης του ιού παρουσιάζει μείωση σε σχέση με χθες (602 κρούσματα), ενώ ο αριθμός των θανάτων είναι ο χαμηλότερος από τις 19 Μαρτίου.

Οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας (για ένατη συνεχή ημέρα), όπως και στα νοσοκομεία, συνεχίζουν να περιορίζονται. Οι δε θεραπευμένοι, σήμερα, μειώνονται στους 1677. Πρόκειται, στην πλειοψηφία τους, για ελπιδοφόρα μηνύματα, τα οποία δεν επιτρέπουν, όμως, να περιοριστεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, έχασαν την ζωή τους 431 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.092 νέα κρούσματα. 1.677 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν 152.271. Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 156.363. Οι νεκροί έφτασαν τους 19.899, ενώ 34.211 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Στις ΜΕΘ βρίσκονται 3.343 ασθενείς και, συνολικά, 27.847 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 71.063 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 59.052 και οι νεκροί 10.621. Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 20.098 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.564. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 14.077, με 856 νεκρούς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ