ΚΟΣΜΟΣ

Κυριακή των Βαΐων: Κεκλεισμένων των θυρών εορτάστηκε στο Φανάρι

Κυριακή των Βαΐων: Κεκλεισμένων των θυρών εορτάστηκε στο Φανάρι
AP Photo

Με ιεροπρέπεια και κατάνυξη εορτάστηκε η Κυριακή των Βαΐων στην Ιερή Καθέδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι.

Ο πατριάρχης Βαρθολομαίος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον πατριαρχικό ναό κεκλεισμένων των θυρών, λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, περιστοιχούμενος μόνον από τα μέλη της Πατριαρχικής Αυλής.

Το απόγευμα ο Πατριάρχης προέστη της Ακολουθίας του Νυμφίου.

Σχεδόν 1.200 οι νεκροί

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού αυξήθηκαν κατά 4.789 σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, ενώ άλλοι 97 άνθρωποι πέθαναν, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 1.198, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Σύμφωνα με τον υπουργό, 3.446 άνθρωποι έχουν αναρρώσει ενώ διενεργήθηκαν άλλα 35.720 διαγνωστικά τεστ.

Τα κρούσματα ανέρχονται σε 56.956.

Έληξε η 48ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας

Στις 12:01 της Κυριακής τελείωσε η 48ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας που επιβλήθηκε από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής σε 31 μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εσωτερικών.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι 63.640.000 πολίτες που είναι το σύνολο του πληθυσμού των πόλεων αυτών, συμμορφώθηκαν με την απόφαση, 24.088 άτομα παραβίασαν τα μέτρα.

Επίσης αναφέρεται ότι μετά τη λήξη της 48ωρης καθολικής απαγόρευσης θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα άλλα μέτρα που έχουν επιβληθεί, και θα συνεχιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας για τους πολίτες κάτω των 20 ετών και άνω των 65 ετών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ