ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός - Κίνα: 89 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός - Κίνα: 89 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
AP Photo/Andy Wong

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Μεγάλη Δευτέρα, κατέγραψε 89 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα (από 108 που ήταν μία ημέρα νωρίτερα), εκ των οποίων τα 86 είναι ταξιδιώτες που μετέβησαν στη χώρα από το εξωτερικό, δηλαδή του είδους που οι κινεζικές αρχές ονομάζουν «εισαγόμενα».

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας, τα τρία κρούσματα μετάδοσης στην κοινότητα εντοπίστηκαν στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ. Τα 79 από τα «εισαγόμενα» κρούσματα εντοπίστηκαν στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, που γειτονεύει με τη Ρωσία.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ανήλθε έτσι σε 82.249. Δεν αναφέρθηκε κανένας θάνατος εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, με τον απολογισμό της πανδημίας να παραμένει αμετάβλητος επισήμως στους 3.341 νεκρούς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Κίνας, 75 άνθρωποι έλαβαν εξιτήριο από νοσοκομεία αφού ανέρρωσαν, ενώ ο αριθμός των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε κατά 5 και σήμερα είναι στους 116.

Μέχρι χθες, στην ηπειρωτική Κίνα τα λεγόμενα «εισαγόμενα» κρούσματα ανέρχονταν σε 1.464. Από νοσοκομεία 559 έλαβαν εξιτήριο, 905 εξακολουθούν να νοσηλεύονται, με 37 ασθενείς σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ουδείς εκ των ταξιδιωτών που έφθασαν μολυσμένοι από το εξωτερικό στη χώρα είχε πεθάνει μέχρι χθες.

Τα κρούσματα που αποκαλούνται «εισαγόμενα» είναι, στην πλειονότητά τους, Κινέζοι φοιτητές στο εξωτερικό που επαναπατρίστηκαν.

Χθες εντοπίστηκαν εξάλλου 54 νέοι ασυμπτωματικοί φορείς, ανάμεσά τους 5 από το εξωτερικό. Συνολικά, 67 ασυμπτωματικοί φορείς άλλαξαν κατάσταση, χαρακτηρίζονται πλέον επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ 46 έπαψαν να τελούν υπό ιατρική παρακολούθηση. Στον αντίποδα, 1.005 ασυμπτωματικοί φορείς, ανάμεσά τους 237 που έφθασαν στην Κίνα από το εξωτερικό, συνεχίζουν να βρίσκονται υπό μόνιμη ιατρική παρακολούθηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ