ΚΟΣΜΟΣ

Αγνοούμενος στον Καναδά ξαναβρήκε τη μνήμη του μετά από τριάντα χρόνια

Αγνοούμενος στον Καναδά ξαναβρήκε τη μνήμη του μετά από τριάντα χρόνια
Σελίδα από το δίκτυο North American Missing Persons, εθελοντική οργάνωση που έστησε στο Οντάριο τον Ιανουάριο του 2005 η Καναδή Angela Ellis και δημοσιεύει χιλιάδες προφίλ αγνοουμενων παιδιών και ανηλίκων σε Καναδά και ΗΠΑ με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης North American Missing Persons Network

Αφού επί 30 χρόνια «έχτιζε» μια νέα ταυτότητα, 50χρονος Καναδός ξαναβρήκε αιφνιδιαστικά τη μνήμη του και ετοιμάζεται να επανενωθεί με την οικογένειά του που τον πίστευε για νεκρό.

Ο Εντγκάρ Λατουλίπ (Edgar Latulip), ο οποίος πάσχει από καθυστέρηση και έχει διανοητική ηλικία παιδιού 12 ετών, είχε εξαφανιστεί τον Σεπτέμβριο του 1986 από το Κίτσενερ (Kitchener), στο νότιο Οντάριο, όπου ζούσε με τους γονείς του.

Την εποχή εκείνη ο Εντγκάρ, που ήταν 21 ετών, λάμβανε θεραπεία επειδή είχε και τάσεις αυτοκτονίας. Όταν χάθηκαν τα ίχνη του, οι γονείς του φοβoύνταν ότι είχε δώσει τέλος στη ζωή του. Όλες οι προσπάθειες που έγιναν για να ξαναβρεθεί, νεκρός ή ζωντανός, απέβησαν άκαρπες· μέχρι τον περασμένο μήνα.

Aνδρας που έως τις προάλλες ζούσε, με άλλο ονοματεπώνυμο, σε απόσταση 130 χιλιομέτρων από το Κίτσενερ θυμήθηκε ξαφνικά ότι το πραγματικό όνομά του είναι Λατουλίπ, αφού βίωσε μια σειρά από φλασμπάκ, ενώ συμπλήρωνε ορισμένα νομικά έγγραφα με τη βοήθεια κοινωνικής λειτουργού.

Αμέσως υποβλήθηκε σε εξετάσεις DNA και αποδείχτηκε ότι είχε δίκιο: ήταν πράγματι ο Εντγκάρ Λατουλίπ.

Η μητέρα του Εντγκάρ, η Σίλβια Γουίλσον (Silvia Wilson), η οποία πλέον ζει στην Οτάβα, έμαθε την απρόσμενη είδηση την περασμένη εβδομάδα, όταν της τηλεφώνησε ένας αστυνομικός.

Δεν ξέρω τι να πιστέψω. Μου κόπηκε η ανάσα», είπε η 76χρονη μητέρα στην εφημερίδα The Record. «Θέλω να μιλήσω με τον γιο μου και να κάνω ό,τι μπορώ για να τον βοηθήσω», συμπλήρωσε.

Η αστυνομία της περιοχής του Νιαγάρα εξήγησε ότι την εποχή που εξαφανίστηκε ο Εντγκάρ Λατουλίπ είχε πέσει και είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Έπαθε αμνησία και έζησε τις επόμενες δεκαετίες με άλλο όνομα.

Μετά από τριάντα χρόνια, ο Εντγκάρ και η μητέρα του θα ξανασυναντηθούν εντός των προσεχών ημερών.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ