ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Νέα μείωση των θανάτων στην Ισπανία

Κορωνοϊός: Νέα μείωση των θανάτων στην Ισπανία

Ο αριθμός των θανάτων στην Ισπανία μειώθηκε ξανά το τελευταίο 24ωρο, έπειτα από μία μικρή άνοδο τη Μ. Τρίτη, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Συμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, 523 ασθενείς του Covid-19 έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, από 567 την προηγούμενη μέρα.

Συνολικά, 18.579 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ισπανία από τον νέο κορωνοϊό. Ο αριθμός των κρουσμάτων έφθασε τις 177.633 σήμερα από 172.541 μία ημέρα πριν.

Οι επιχειρήσεις στους τομείς των κατασκευών και της μεταποίησης άνοιξαν προσωρινά τη Δευτέρα αφότου η ισπανική κυβέρνηση προχώρησε σε μερική χαλάρωση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων, τα οποία τέθηκαν σε ισχύ πριν από δύο εβδομάδες.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπήρξαν αναφορές για υπερβολική κίνηση σε λεωφορεία και τρένα. Σύμφωνα με τις αρμόδες αρχές της Βαρκελώνης, η κυκλοφορία ήταν μεν αυξημένη, αλλά σαφώς μειωμένη σχετικά με τις 24 Μαρτίου, την τελευταία κανονική Τρίτη πριν από την επιβολή του lockdown.

Στο ναδίρ οι πωλήσεις βενζίνης

Η κατανάλωση βενζίνης στην Ισπανία έχει μειωθεί κατακόρυφα κατά τη διάρκεια του lockdown που επιβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού, με τις πωλήσεις της να καταγράφουν βουτιά την τετάρτη εβδομάδα των περιορισμών συγκριτικά με την τελευταία εβδομάδα πριν την εφαρμογή των μέτρων.

Με πολλούς από τους δρόμους να είναι άδειοι και τις γραμμές παραγωγής στα εργοστάσια να έχουν σταματήσει, οι συνολικές πωλήσεις βενζίνης στην Ισπανία κατά την περίοδο 5-12 Απριλίου ήταν κατά 84% χαμηλότερες σε σχέση με την εβδομάδα 8-14 Μαρτίου, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Η Μαδρίτη περιόρισε τους περισσότερους κατοίκους της στα σπίτια τους στις 14 Μαρτίου και έβαλε στον «πάγο» την οικονομία για δύο εβδομάδες στις αρχές Απριλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ