ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Από χώρος συναυλιών για την Eurovision σε κέντρο φροντίδας για νοσούντες με νέο κορωνοϊό

Ολλανδία: Από χώρος συναυλιών για την Eurovision σε κέντρο φροντίδας για νοσούντες με νέο κορωνοϊό

Η αίθουσα συναυλιών Ahoy στο Ρότερνταμ ετοιμαζόταν να υποδεχθεί, τον επόμενο μήνα, τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, όμως σήμερα άνοιξε τις πόρτες της σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Στον χώρο, όπου συνήθως διεξάγονταν συναυλίες, εμπορικές εκθέσεις και διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις, υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης 680 νοσοκομειακών κλινών και τα 80 πρώτα κρεβάτια βρίσκονται ήδη εκεί.

«Το δημιουργήσαμε τις τελευταίες 2 εβδομάδες και τώρα οργανώνω τους νοσηλευτές και τους γιατρούς που θα έλθουν να εργαστούν εδώ», είπε στο Reuters ο διευθυντής του άρτι βαπτισθέντος Care Centre Ahoy Χούγκο Κέζεκαμπ.

Το νέο κέντρο φροντίδας αναμένεται να ανοίξει για τους ασθενείς την προσεχή Δευτέρα και εκεί θα νοσηλεύονται νοσούντες με τον νέο κορωνοϊό ή άλλες ασθένειες, των οποίων δεν απαιτείται η εισαγωγή σε νοσοκομεία.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων της νόσου Covid-19 στην Ολλανδία κατέγραψε ραγδαία αύξηση από τότε που αναφέρθηκε το πρώτο κρούσμα, στις 27 Φεβρουαρίου, και ανέρχεται πλέον σε 28.000, με τη χώρα να καταμετρά περισσότερους από 3.100 θανάτους.

Όμως, δεδομένου ότι τις τελευταίες ημέρες οι εισαγωγές στα νοσοκομεία έχουν σταθεροποιηθεί σε κάτω των 200 την ημέρα, εικάζεται ότι το Ahoy ίσως να μην χρειαστεί καν να αναλάβει κάποιον ασθενή.

«Αυτό θα ήταν ένα καλό νέο, διότι... αυτό θα σήμαινε ότι το (υπάρχον) σύστημα υγείας… αντεπεξέρχεται», δήλωσε η Σάσκια Μπας, μέλος των υπηρεσιών υγείας του Ρότερνταμ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ