ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: 315 νέοι θάνατοι, 2.866 νέα κρούσματα στη Γερμανία

Κορωνοϊός: 315 νέοι θάνατοι, 2.866 νέα κρούσματα στη Γερμανία
AP Photo/Thomas Frey

Άλλοι 315 ασθενείς υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία, με το σύνολο των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας στη χώρα να φθάνει έτσι τους 3.569, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί καθημερινά, στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει, το Robert Koch-Institut.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία του εν λόγω Ινστιτούτου, το οποίο είναι ειδικευμένο στην αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών, ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Το ίδιο διάστημα καταγράφηκαν 2.866 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που προσβλήθηκαν να ανέρχεται πλέον σε 130.450.

Μερική χαλάρωση περιορισμών

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε την Τετάρτη ότι η Γερμανία έχει καταφέρει «μια προσωρινή εύθραυστη επιτυχία» στη μάχη κατά του κορωνοϊού και ότι η έξοδός της από το lockdown θα ξεκινήσει με μερικό άνοιγμα των καταστημάτων την επόμενη εβδομάδα και των σχολείων από τις 4 Μαΐου.

«Αυτό που έχουμε πετύχει είναι μια προσωρινή, μια εύθραυστη επιτυχία - τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο», δήλωσε συγκεκριμένα η καγκελάριος, μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης τηλεδιάσκεψης με τους πρωθυπουργούς των 16 ομόσπονδων κρατιδίων και ζήτησε την κατανόηση των πολιτών για την συνέχιση των μέτρων περιορισμού.

Η κυρία Μέρκελ τόνισε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος σε ό,τι αφορά τα κρούσματα του κορωνοϊού, αλλά «δεν υπάρχουν περιθώρια ελιγμού».

Μεταξύ των μέτρων στα οποία συμφώνησαν ομοσπονδία και κρατίδια είναι η διατήρηση του 1,5 μέτρου ως ελάχιστη απόσταση σε όλες τις περιπτώσεις, η σύσταση -αλλά όχι υποχρέωση- για χρήση προστατευτικής μάσκας και η επιβολή αυστηρών όρων υγιεινής για τα καταστήματα λιανικού εμπορίου που θα επαναλειτουργήσουν. Στα καταστήματα που θα λειτουργήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα δεν περιλαμβάνονται τα κομμωτήρια.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ