ΚΟΣΜΟΣ

Παράδειγμα στα 99 του: Βρετανός συγκέντρωσε 12 εκατ. λίρες για τη μάχη κατά του κορωνοϊού

Παράδειγμα στα 99 του: Βρετανός συγκέντρωσε 12 εκατ. λίρες για τη μάχη κατά του κορωνοϊού

Ο 99χρονος βετεράνος πολέμου Tom Moore, ο οποίος έγινε viral με την προσπάθειά του να συγκεντρώσει χρήματα για τα βρετανικά νοσοκομεία κάνοντας... βόλτες στην αυλή του, ξεπέρασε κατά πολύ τον αρχικό του στόχο και συγκέντρωσε ένα τεράστιο ποσό για την μάχη κατά του κορωνοϊού

Αποφάσισε να κάνει 100 φορές τον γύρο της αυλής του και χτες τα κατάφερε. Όταν ξεκίνησε, είχε θέσει ως στόχο να συγκεντρώσει 1.000 λίρες, ωστόσο, το τελικό ποσό που συγκέντρωσε ξεπέρασε κάθε φαντασία.

Το πρωί της Μεγάλης Πέμπτης ο βετεράνος περπάτησε τον εκατοστό του γύρο, ολοκληρώνοντας επιτυχώς την προσπάθειά του. Κλιμάκιο στρατιωτών από το πρώτο σώμα μάχης του Γιόρκσαϊρ μετέβη, μάλιστα, στην αυλή του για να τον υποστηρίξει.

Το στοίχημα του βετεράνου ξεκίνησε στις 6 Απριλίου και μετά την τελευταία του βόλτα κατάφερε να συγκεντρώσει 12.000.000 λίρες. Όλα τα χρήματα θα πάνε στους ασθενείς και το νοσοκομειακό προσωπικό της Μεγάλης Βρετανίας.

Περισσότερες από 648.000 δωρεές έχουν γίνει τις τελευταίες δέκα ημέρες για να στηρίξουν τον σκοπό του ηλικιωμένου.

H Ellie Orton, διευθύντρια του Charities Together του Εθνικού Οργανισμού Υγείας της Μεγάλης Βρετανίας (NHS) είπε πως ο βετεράνος αποτέλεσε τεράστια έμπνευση για τον κόσμο.

«Πέτυχε το ακατόρθωτο. Να ενώσει ένα ολόκληρο έθνος».

Γεννημένος στο Γιόρκσαϊρ, ο Moore τώρα ζει μαζί με την κόρη του και την οικογένεια της, μετά τον θάνατο της γυναίκας του το 2006.

Η κόρη του Hannah Ingram-Moore, είπε στο CNNi πως ο πατέρας της έκανε κάθε μέρα τους γύρους του και πως είναι πολύ πειθαρχημένος ακόμη και στην ηλικία των 99 χρόνων.

Οι στρατιώτες που πήγαν στο σπίτι του δήλωσαν περήφανοι που βοήθησαν, έστω και μόνο ψυχολογικά, έναν βετεράνο πολέμου που κάνει τα πάντα για τη πατρίδα του.

War veteran 'Captain Tom,' 99, raises $15 million for NHS as he completes garden challenge, by Sara Spary, CNN

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ