ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Τα λιοντάρια στη Νότια Αφρική χαίρονται την «ελευθερία» τους από τον άνθρωπο

Κορωνοϊός: Τα λιοντάρια στη Νότια Αφρική χαίρονται την «ελευθερία» τους από τον άνθρωπο
Kruger National Park/Twitter

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει αλλάξει τα πάντα στον πλανήτη και όταν ολοκληρωθεί η καραντίνα ο κόσμος που θα συναντήσουν οι πολίτες θα είναι πολύ διαφορετικός. 

Ολόκληρες πόλεις έχουν ερημώσει καθώς, λόγω των απαγορεύσεων που έχουν τεθεί σε ισχύ για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους.

Οι εικόνες που βλέπουμε καθημερινά δεν μοιάζουν σε τίποτα με όλα όσα είχαμε συνηθίσει.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του εθνικού πάρκου Κρούγκερ στη Νότια Αφρική όπου τα λιοντάρια βγήκαν... βόλτα στους δρόμους και κοιμούνται στην άσφαλτο, καθώς δεν κυκλοφορούν πια αυτοκίνητα που να τα εμποδίσουν.

Ο επικεφαλής του πάρκου Ρίτσαρντ Σόουρι αντίκρισε αυτό το απίστευτο θέαμα όταν βγήκε για τον καθιερωμένο έλεγχο που κάνει στο πάρκο.

Συνολικά δέκα λιοντάρια ήταν ξαπλωμένα και απολάμβαναν τον ήλιο.

Συνήθως τα άγρια ζώα του πάρκου βρίσκονται πίσω από τους θάμνους, μακριά από τα βλέμματα των ανθρώπων, πλέον, όμως, δεν υπάρχουν άνθρωποι και χαίρονται τη νεοαποκτηθείσα ελευθερία τους.

Ωστόσο, ακόμη και εντός των γενικών απαγορεύσεων κυκλοφορίας, ο άνθρωπος δεν σταματάει να καταστρέφει τη φύση.

Οι New York Times ανέφεραν πως τον Μάρτιο λαθροκυνηγοί εκμεταλλεύτηκαν την πανδημία και την έλλειψη ανθρώπων και κυνήγησαν ρινόκερους σε τουριστικά μέρη.ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ