ΚΟΣΜΟΣ

Σοβαρές ελπίδες για τους ασθενείς του κορωνοϊού από το αντιϊκό φάρμακο remdesivir

Σοβαρές ελπίδες για τους ασθενείς του κορωνοϊού από το αντιϊκό φάρμακο remdesivir

Τη γρήγορη ανάρρωση των ασθενών Covid-19 κατάφερε να πετύχει το πειραματικό φάρμακο remdesivir, με τους περισσότερους από αυτούς μάλιστα να παίρνουν εξιτήριο μέσα σε μερικές ημέρες. 

Οι ασθενείς με Covid-19 συμμετείχαν σε κλινικές δοκιμές του Πανεπιστημίου του Σικάγο είχαν όλοι σημαντικά αναπνευστικά προβλήματα και πυρετό, όμως βγήκαν από το νοσοκομείο μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, αναφέρει το CNNi επικαλούμενο δημοσίευμα του STAT news, το οποίο μετέδωσε πρώτο την είδηση αφού βρέθηκε στην κατοχή τους βίντεο συνομιλίας γύρω από τη δοκιμή.

«Το καλύτερο είναι ότι οι περισσότεροι από τους ασθενείς μας έχουν ήδη πάρει εξιτήριο, κι αυτό είναι υπέροχο. Είχαμε μόνο δύο ασθενείς που κατέληξαν», ακούγεται να λέει στο βίντεο η δρ. Kathleen Mullane, ειδικός για τις μολυσματικές ασθένειες στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, η οποία ηγείται της κλινικής δοκιμής.

Στη πρώτη κλινική δοκιμή στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου συμμετείχαν 125 ασθενείς σε προχωρημένο στάδιο της ασθένειας και από αυτούς, οι 113 ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είπε ότι το remdesivir έδειξε δυναμική απέναντι στον Covid-19.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στις κλινικές δοκιμές της θα συμμετέχουν συνολικά τέσσερις χιλιάδες εθελοντές.

H ϊδια η εταιρεία Gilead ανέφερε ότι αναμένει τα αποτελέσματα της δοκιμής στο τέλος του μήνα.

«Κατανοούμε την επείγουσα ανάγκη για θεραπεία COVID-19 και το ενδιαφέρον που έχει προκύψει για δεδομένα σχετικά με το ερευνητικό αντιιικό φάρμακο remdesivir», δήλωσε η εταιρεία στο CNNi, τονίζοντας ωστόσο ότι μερικές ιστορίες για τους ασθενείς είναι ακριβώς αυτό - ιστορίες.

«Το σύνολο των δεδομένων πρέπει να αναλυθεί για να εξαχθούν συμπεράσματα από τη δοκιμή. Οι ανεκδοτικές αναφορές, παρόλο που ενθαρρύνουν, δεν παρέχουν τη στατιστική ισχύ που απαιτείται για τον προσδιορισμό του προφίλ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας του remdesivir ως θεραπεία για το Covid-19» καταλήγει το σχόλιο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ