ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Η... ζόμπι «Αντζελίνα Τζολί» του Ιράν προσβλήθηκε από τον ιό

Κορωνοϊός: Η... ζόμπι «Αντζελίνα Τζολί» του Ιράν προσβλήθηκε από τον ιό
Instagram/sahartabar_official

Η Ιρανή influencer Fatemeh Khishvand, η οποία είχε σοκάρει το διαδίκτυο με την ακραία μεταμόρφωσή της, πάσχει από κορωνοϊό, όπως γνωστοποίησε ο δικηγόρος της.

Η… «Αντζελίνα Τζολί ζόμπι», όπως είναι γνωστή η νεαρή, είναι φυλακισμένη από τον περασμένο Οκτώβριο. Κατηγορήθηκε και καταδικάστηκε για παρότρυνση σε βίαιες πράξεις, βλασφημία, προσβολή του ισλαμικού νόμου και ρητορική μίσους, μεταξύ άλλων.

Ο δικηγόρος της, σε ανοιχτή επιστολή του προς τον επικεφαλής του δικαστικού συστήματος, Ebrahim Reisei, ζητά από τις ιρανικές Αρχές να δείξουν επιείκεια στην πελάτη του, καθώς, όπως λέει, ασθένησε κατά τη διάρκεια της κράτησής της.

«Το ένταλμα σύλληψής της εκδόθηκε τον Οκτώβριο του 2018, όταν ήταν ακόμη ανήλικη, και θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή στο ότι μολύνθηκε από κορωνοϊό κατά την περίοδο της φύλακισής της», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Payam Derafshan, ο οποίος δημοσιεύει την επιστολή του στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/B-67f0hD6gJ

Ο Derafshan ζητά από τον δικαστή να «λάβει τα απαραίτητα, αλλά και υπεύθυνα, μέτρα» επί του ζητήματος, τηρώντας, πάντα, το νομικό πλαίσιο.

Παράλληλα, στην επιστολή του συμπεριλαμβάνει και ένα γνωστό ιρανικό ρητό σχετικά με τη σημασία της ευσπλαχνίας. «Όποιος δεν δείχνει ευσπλαχνία, δεν αξίζει να λάβει ευσπλαχνία», γράφει.

Ο νομικός έχει αποταθεί και στην Υπηρεσία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ιράν, καταγγέλλοντας πως η πελάτης του νοσηλεύεται και λαμβάνει οξυγόνο σε νοσοκομείο της χώρας.

Οι δικαστικές Αρχές έχουν απορρίψει όλα τα αιτήματα για αποφυλάκιση της νεαρής λόγω της κατάστασης υγείας της, όπως έχει γίνει με άλλους κρατουμένους.

Να σημειωθεί πως το Ιράν είναι μία από τις πλέον πληττόμενες από τον κορωνοϊό χώρες. Τα κρούσματα πλησιάζουν τις 80.000, ενώ οι νεκροί υπολογίζεται πως είναι 4.900, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό.

Imprisoned Iranian Instagram celebrity has coronavirus, her lawyer says, by Jack Guy and Ramin Mostaghim, CNN

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ