ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός – Ισπανία: Μικρή μείωση των θανάτων και σήμερα

Κορωνοϊός – Ισπανία: Μικρή μείωση των θανάτων και σήμερα
(AP Photo/Emilio Morenatti)

Ο αριθμός των θανάτων από την COVID-19 στην Ισπανία αυξήθηκε κατά 565 θανάτους σήμερα, μειωμένος από την αύξηση των 585 χθες, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός έφτασε στους 20.043 θανάτους, με την Ισπανία να αποτελεί μία από τις χώρες που έχει πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό.

Ο αριθμός των περιστατικών μόλυνσης αυξήθηκε στα 191.726 από 188.068 χθες, σύμφωνα με το υπουργείο.

Υπενθυμίζεται ότι, οι επιχειρήσεις στους τομείς των κατασκευών και της μεταποίησης άνοιξαν προσωρινά τη Δευτέρα αφότου η ισπανική κυβέρνηση προχώρησε σε μερική χαλάρωση των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων, τα οποία τέθηκαν σε ισχύ πριν από δύο εβδομάδες.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υπήρξαν αναφορές για υπερβολική κίνηση σε λεωφορεία και τρένα. Σύμφωνα με τις αρμόδιες Αρχές της Βαρκελώνης, η κυκλοφορία ήταν μεν αυξημένη, αλλά σαφώς μειωμένη σχετικά με τις 24 Μαρτίου, την τελευταία κανονική Τρίτη πριν από την επιβολή του lockdown.

Στο ναδίρ οι πωλήσεις βενζίνης

Η κατανάλωση βενζίνης στην Ισπανία είχε μειωθεί κατακόρυφα κατά τη διάρκεια του lockdown που επιβλήθηκε λόγω του κορωνοϊού, με τις πωλήσεις της να καταγράφουν βουτιά την τετάρτη εβδομάδα των περιορισμών συγκριτικά με την τελευταία εβδομάδα πριν την εφαρμογή των μέτρων.

Με πολλούς από τους δρόμους να είναι άδειοι και τις γραμμές παραγωγής στα εργοστάσια να έχουν σταματήσει, οι συνολικές πωλήσεις βενζίνης στην Ισπανία κατά την περίοδο 5-12 Απριλίου ήταν κατά 84% χαμηλότερες σε σχέση με την εβδομάδα 8-14 Μαρτίου, σύμφωνα με σημερινά στοιχεία του υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Η Μαδρίτη περιόρισε τους περισσότερους κατοίκους της στα σπίτια τους στις 14 Μαρτίου και έβαλε στον «πάγο» την οικονομία για δύο εβδομάδες στις αρχές Απριλίου.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ