ΚΟΣΜΟΣ

Πρώην ανώτατος στρατιωτικός συνεργάτης Ομπάμα: Να αποσυρθεί η Χίλαρι

Πρώην ανώτατος στρατιωτικός συνεργάτης Ομπάμα: Να αποσυρθεί η Χίλαρι
Alex Wong/Getty Images/Ideal Image

Την άποψη ότι η Χίλαρι Κλίντον πρέπει να αποσυρθεί από τη μάχη της διεκδίκησης του χρίσματος των Δημοκρατικών ενόψει των προεδρικών εκλογών εξέφρασε πρωήν ανώτατος αξιωματούχος στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών του Μπαράκ Ομπάμα δεδομένου ότι το FBI ερευνά την χρησιμοποίηση από μέρους της ιδιωτικού server ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για επίσημη επικοινωνία ενώ διατελούσε υπουργός των Εξωτερικών.

Ο στρατηγός Μάικλ Φλιν, που έχει αποσυρθεί από τη θέση του επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας Εθνικής Άμυνας έκανε αυτή την έκκληση σε συνέντευξή του με τον Τζέικ Τάπερ στην εκπομπή "The Lead" του CNN.

"Εάν ήμουν εγώ, θα είχε βγει έξω από την πόρτα και πιθανώς θα ήμουν φυλακή", τόνισε κάνοντας μάλιστα λόγο για "έλλειψη αξιοπιστίας, ειλικρικά, σε ένα πρόσωπο που θα έπρεπε να είναι πολύ πιο υπεύθυνο στις ενέργειές της ως υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ".

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος Τύπου της εκστρατείας της, Μπράιαν Φάλον είπε στον Τάπερ ότι η άποψη του στρατηγού ήταν "απλά ανόητη" κάνοντας αναφορά μάλιστα σε αντίστοιχες έρευνες του FBI για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Κόλιν Πάουελ και για βοηθούς της επίσης πρώην υπουργού Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις.

"Και στις δυο αυτές περιπτώσεις, η ίδια υπηρεσία εξετάζει τα e-mail τους, προσωπικά e-mail, και λέει ότι υπάρχουν πληροφορίες που αναδρομικά εκτιμάται ότι θα έπρεπε να έχουν αντιμετωπιστεί ως απόρρητες", είπε ο Φάλον.

Το CNN ρώτησε τον κ. Φλιν για το θέμα, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι δεν έχει κάποια προσωπική απόδειξη ότι η Χίλαρι Κλίντον ή κάποιος από τους ανθρώπους της απέσπασε υλικό από απόρρητο server μεταφέροντάς το σε κάποιον μη απόρρητο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη στιγμή που έφυγε από την θέση του, ο Μάικλ Φλιν είναι πολύ επικριτικός απέναντι στην προσέγγιση της κυβέρνησης Ομπάμα στο θέμα της Μέσης Ανατολής ενώ όπως είπε στον Τάπερ, οι σύμβουλοι του προέδρου είναι πολύ πιο ανήσυχοι με το ζήτημα των εμφανίσεων παρά με τις σκληρές πραγματικότητες.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι έχει συμβουλεύσει τον υποψήφιο για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ πάνω σε θέματα εθνικής ασφάλειας.

Το FBI επιβεβαίωσε στις 2 Φεβρουαρίου επίσημα ότι διεξάγει έρευνα για την αλληλογραφία μέσω του ιδιωτικού λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της υποψήφιας για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ