ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Περαιτέρω μείωση του ημερήσιου αριθμού των νεκρών στην Ισπανία

Κορωνοϊός: Περαιτέρω μείωση του ημερήσιου αριθμού των νεκρών στην Ισπανία
AP Photo

Ο νέος κορωνοϊός προκάλεσε 399 θανάτους στην Ισπανία στη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, έναντι 410 το προηγούμενο 24ωρο, τον πιο χαμηλό αριθμό των τελευταίων τεσσάρων εβδομάδων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό ανέρχεται σε 20.852 από 20.453 μία ημέρα νωρίτερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο αριθμός των κρουσμάτων που έχουν εντοπιστεί ξεπέρασε το όριο των 200.000 και έφθασε τα 202.210 (από 195.944 χθες, Κυριακή) στη χώρα που έχει πληρώσει το βαρύτερο τίμημα στην πανδημία μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ιταλία.

Ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν θεραπευθεί ανέρχεται σε 80.587.

Παράταση στην καραντίνα

Την παράταση κατά 15 ημέρες, ως τις 9 Μαΐου, της καθολικής καραντίνας που έχει επιβληθεί στη χώρα, μία από τις πλέον πληγείσες από την επιδημία του κορωνοϊού, ανακοίνωσε το Μ. Σάββατο, ότι θα ζητήσει από το κοινοβούλιο, ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ.

«Έχουμε αφήσει πίσω μας τις πιο ακραίες στιγμές», δήλωσε ο Σάντσεθ. Όμως πρόσθεσε: «Αυτά τα επιτεύγματα είναι ακόμη ανεπαρκή και πάνω απ’ όλα εύθραυστα. Δεν μπορούμε να τα θέσουμε σε κίνδυνο με βιαστικές αποφάσεις».

Η Ισπανία άρχισε αυτή την εβδομάδα να χαλαρώνει το lockdown που είχε επιβάλει στις 14 Μαρτίου ανοίγοντας κάποιους τομείς της οικονομίας. Όμως οι περισσότεροι πολίτες παραμένουν κλεισμένοι στα σπίτια τους, ενώ τα παιδιά δεν επιτρέπεται να βγαίνουν έξω για κανένα λόγο.

Όταν ρωτήθηκε αν οι πολίτες θα μπορέσουν να κάνουν κανονικές καλοκαιρινές διακοπές, ο Σάντσεθ απάντησε ότι το ελπίζει, όμως πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να δώσει απάντηση ακόμη.

Η επόμενη φάση της καραντίνας, μετά τις 27 Απριλίου, ενδέχεται να μην είναι συμμετρική, κάτι που σημαίνει ότι τα μέτρα θα είναι ίσως πιο χαλαρά σε κάποιες περιοχές αλλά και για κάποιες ομάδες, εξήγησε ο Ισπανός πρωθυπουργός, χωρίς να δώσει άλλες διευκρινίσεις.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ