ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση νοσοκομείου 2.682 κλινών

Τουρκία: Εγκαινιάστηκε η πρώτη φάση νοσοκομείου 2.682 κλινών

Η πρώτη φάση του νοσοκομείου Basaksehir City Hospital, με εσωτερική επιφάνεια δόμησης περίπου 1 εκατ. τμ και χωρητικότητας 2.682 κλινών, εγκαινιάστηκε σήμερα από τον Τούρκο υπουργό Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρακολούθησε την τελετή έναρξης με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης, και σε λόγο του ανέφερε ότι «η Τουρκία στηρίζεται στις δικές της δυνάμεις και επιδεικνύει την ισχύ της σε μια περίοδο που οι διεθνείς οργανισμοί χάνουν το νόημά τους».

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι έως το τέλος Μαΐου η Τουρκία θα έχει ολοκληρώσει την παραγωγή 5.000 αναπνευστήρων για ιατρική χρήση, στο πλαίσιο του αγώνα κατά του κορονοϊού, αναφέροντας ότι «ενώ ο κόσμος αντιμετωπίζει δυσκολίες, η Τουρκία ξεπερνάει επιτυχώς τα εμπόδια για την παρασκευή αναπνευστήρων».

Επίσης, ο ίδιος ανακοίνωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεκινήσει «η κατασκευή και των άλλων 8 νοσοκομείων φέτος, ώστε να τεθούν σε λειτουργία τον επόμενο χρόνο».

Ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κότζα ανακοίνωσε ότι 127 άνθρωποι πέθαναν κατά τις τελευταίες 24 ώρες, επί συνόλου 2.017 νεκρών της επιδημίας και ότι 35.344 διαγνωστικά τεστ έχουν πραγματοποιηθεί κατά το τελευταίο 24ωρο.

Η Τουρκία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων εκτός της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών, καταλαμβάνοντας την 7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας ανακοίνωσε, επιπλέον, ότι παρατείνει τους περιορισμούς στις μετακινήσεις μεταξύ 31 πόλεων για άλλες 15 ημέρες, αρχής γενομένης από απόψε τα μεσάνυχτα.

Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, η εντολή «μένουμε στο σπίτι» ισχύει μόνο για τους κάτω των 20 και άνω των 65 ετών. Όλοι οι άλλοι πολίτες θεωρητικά μπορούν να βγουν έξω, παρότι πολλές μικρές επιχειρήσεις είναι κλειστές, τα εστιατόρια είναι ανοικτά μόνο για επί τόπου παραλαβή ή delivery, οι δημόσιοι χώροι, όπως τα πάρκα είναι κλειστοί, και οι τράπεζες λειτουργούν περιορισμένες ώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ