ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Δεν έχει τέλος το δράμα στη Βρετανία - Αναθεωρήθηκε προς τα πάνω ο απολογισμός νεκρών

Κορωνοϊός: Δεν έχει τέλος το δράμα στη Βρετανία - Αναθεωρήθηκε προς τα πάνω ο απολογισμός νεκρών
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε 873 ακόμη θανάτους σε ένα 24ωρο με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 17.362 και στις τέσσερις χώρες.

Μόνο στη Βρετανία οι νεκροί έφτασαν τους 778 σε μια ημέρα και η χώρα μετρά συνολικά 17.287 θύματα.

Η αληθινή έκταση του απολογισμού των νεκρών από τον Covid-19 στην Αγγλία και την Ουαλία ήταν 41% μεγαλύτερη από τους αριθμούς που ανακοίνωνε καθημερινά η κυβέρνηση μέχρι τις 10 Απριλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν και στα οποία περιλαμβάνονται οι θάνατοι στην κοινότητα.

Η βρετανική Εθνική Στατιστική Υπηρεσία ανακοίνωσε πως μέχρι τις 10 Απριλίου κατέγραψε 13.121 θανάτους, σε σύγκριση με τους 9.288 που είχαν ανακοινωθεί στον καθημερινό απολογισμό που ανακοινώνει η κυβέρνηση γι' αυτούς που πέθαναν σε νοσοκομεία.

Ο Covid-19, η νόσος του αναπνευστικού που προκαλείται από τον νέο κορωνοϊό, αναφέρεται στο ένα τρίτο όλων των πιστοποιητικών θανάτου που εκδόθηκαν στην Αγγλία και την Ουαλία μέσα στην εβδομάδα που έληξε στις 19 Απριλίου.

Στο Λονδίνο, ο Covid-19 αναφέρεται σε περισσότερα από τα μισά πιστοποιητικά θανάτου που εκδόθηκαν την εβδομάδα αυτή.

Τα τελευταία στοιχεία για τους θανάτους στα νοσοκομεία που δόθηκαν τη Δευτέρα, στη δημοσιότητα δείχνουν πως 16.509 άνθρωποι πέθαναν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ