ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Ρωσία μέσα σε μία ημέρα

Κορωνοϊός: Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Ρωσία μέσα σε μία ημέρα
Maxim Mishin, Moscow Mayor Press Service via AP

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Ρωσία αυξήθηκε κατά 5.236 κρούσματα, φθάνοντας συνολικά τις 57.999 και στις 85 περιφέρειες της χώρας.

Μέχρι σήμερα έχουν αναρρώσει 4.420 ασθενείς, ενώ έχουν καταγραφεί 513 θάνατοι, ανακοίνωσε το Κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο πήραν εξιτήριο 547 άτομα, ενώ κατέληξαν 57.

Επισημαίνεται ότι μεταξύ των νέων κρουσμάτων του τελευταίου εικοσιτετράωρου, τα 2.275 κρούσματα (το 43,3%) δεν παρουσιάζουν κανένα κλινικό σύμπτωμα. Τα 2.548 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην Μόσχα, στην οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων φθάνει τις 31.981.

Η κατάσταση στην Αγία Πετρούπολη

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Αγία Πετρούπολη, η οποία συμπεριλαμβάνεται στις τρείς περιφέρειες της Ρωσίας με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, έφθασε τις 2.267.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν στη πόλη 294 κρούσματα. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό των κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί μέσα σ’ ένα εικοσιτετράωρο στην πόλη, μετά την 16η Απριλίου, όταν είχαν καταγραφεί 424 κρούσματα. Οι νεκροί στην πόλη ανήλθαν συνολικά στους 14, ενώ κατά τη διάρκεια του τελευταίου εικοσιτετραώρου κατέληξαν 3 ασθενείς.

Η Αγία Πετρούπολη συγκαταλέγεται στις εννέα περιοχές της Ρωσίας, στις οποίες ο αριθμός των κρουσμάτων υπερβαίνει τον μέσο όρο των χωρών της Ευρώπης που είναι 32,1 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ