ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο στην Κίνα - Μόλις 10 τα νέα κρούσματα

Κορωνοϊός: Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο στην Κίνα - Μόλις 10 τα νέα κρούσματα
AP Photo/Mark Schiefelbein

Κανένας θάνατος και μόλις 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από κορωνοϊό καταγράφηκαν ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης στην Κίνα.

Ειδικότερα, η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης καταγράφηκαν 10 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 — αριθμός σημαντικά μειωμένος σε σύγκριση με τα 30 για τα οποία έκανε λόγο την προηγουμένη — στην ηπειρωτική χώρα, γεγονός που απέδωσε στη μείωση των κρουσμάτων που αποκαλεί «εισαγόμενα», δηλαδή την άφιξη μολυσμένων ταξιδιωτών από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας, τα έξι από τα 10 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν στην ηπειρωτική χώρα από το εξωτερικό.

Οι περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων μειώθηκε σε 27, από 42 την προηγουμένη.

Συνολικά 56 ασθενείς έλαβαν εξιτήρια από τα νοσοκομεία, με το σύνολό τους να αυξάνεται σε 77.207, πάντα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κινεζικού υπουργείου Υγείας.

Ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης οι κινεζικές Αρχές έκαναν λόγο για 82.798 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 παρέμεινε αμετάβλητος στους 4.632.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ