ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: «Συγγνώμη» της ισπανικής κυβέρνησης στα παιδιά για τα μέτρα περιορισμού

Κορωνοϊός: «Συγγνώμη» της ισπανικής κυβέρνησης στα παιδιά για τα μέτρα περιορισμού
AP Photo/Emilio Morenatti

Ένας εκ των αντιπροέδρων της ισπανικής κυβέρνησης ζήτησε «συγγνώμη» από τα παιδιά, που χρειάστηκε να παραμείνουν κλεισμένα στο σπίτι τους, από τα μέσα Μαρτίου, λόγω των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας και τα οποία θα μπορούν να βγαίνουν έξω από την προσεχή Κυριακή.

«Αυτή η καραντίνα δεν ήταν διόλου εύκολη για εσάς. Χρειάστηκε να σταματήσετε να πηγαίνετε στο σχολείο, να σταματήσετε να βλέπετε πολλούς φίλους και μέλη της οικογένειάς σας, έπρεπε να παίζετε στο σπίτι σας και να μην μπορείτε να βγαίνετε στον δρόμο για να παίξετε», είπε ο Πάμπλο Ιγκλέσιας, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Για όλα αυτά, σας ζητάμε συγγνώμη και ελπίζουμε να μας συγχωρέσετε για όλα όσα σας κάναμε», συμπλήρωσε ο αντιπρόεδρος της ισπανικής κυβέρνησης για θέματα Κοινωνικής Πρόνοιας και ηγέτης του κόμματος Podemos.

Ο Ιγκλέσιας ζήτησε, επίσης, συγγνώμη για τη σύγχυση εκ μέρους της κυβέρνησης κατά την ανακοίνωση της χαλάρωσης των μέτρων καραντίνας για τα παιδιά.

«Θέλω να σας ζητήσω συγγνώμη, διότι είναι αληθές ότι τις τελευταίες αυτές ημέρες, στους κόλπους της κυβέρνησης, δεν ήμασταν αρκετά σαφείς σε σχέση με όσο οφείλαμε, όταν εξηγούσαμε πώς θα μπορέσετε να βγείτε», σημείωσε.

Μπροστά στη χιονοστιβάδα επικρίσεων, η κυβέρνηση αναγκάστηκε, το βράδυ της Τρίτης, να ανακοινώσει ότι επιτρέπει στα παιδιά να βγουν για βόλτα, λίγες ώρες αφότου είχε αναφέρει ότι θα μπορούσαν να βγουν έξω, αποκλειστικά, όμως, για να συνοδεύσουν έναν ενήλικα στις σπάνιες εξόδους που επιτρέπονται, όπως στο σούπερ μάρκετ και στο φαρμακείο.

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας εξήγησε τις προϋποθέσεις εξόδου των κάτω των 14 ετών από την προσεχή Κυριακή.

Θα έχουν το δικαίωμα να «βγαίνουν για να κάνουν βόλτα ή να παίζουν στον δρόμο μία φορά την ημέρα, για μία ώρα και σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου από την οικία τους, το διάστημα μεταξύ 9 το πρωί και 9 το βράδυ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ