ΚΟΣΜΟΣ

Κορωνοϊός: 227 νέοι θάνατοι στη Γερμανία - Έσπασε το φράγμα των 150.000 κρουσμάτων

Κορωνοϊός: 227 νέοι θάνατοι στη Γερμανία - Έσπασε το φράγμα των 150.000 κρουσμάτων
AP Photo/Markus Schreiber

Άλλοι 227 άνθρωποι υπέκυψαν στην ασθένεια COVID-19 το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία, όπου το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού ανέρχεται πλέον σε 5.321, όπως δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει και δημοσιοποιεί καθημερινά στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut. 

Ο αριθμός των νέων θανάτων είναι λίγο μεγαλύτερος από αυτόν που καταγραφόταν την προηγουμένη (215).

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αυξήθηκε κατά 2.337 ξεπερνώντας το φράγμα των 150.000 — οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί ανέρχονται πλέον σε 150.383 — σύμφωνα με τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Τα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα ήταν πάντως λιγότερα σε σύγκριση με αυτά που καταγράφονταν μία ημέρα νωρίτερα (2.352).

Την Τετάρτη, ο λοιμωξιολόγος Κρίστιαν Ντρόστεν, ασκώντας κριτική στην χαλάρωση των μέτρων περιορισμού επεσήμανε τον κίνδυνο η Γερμανία να χάσει τις μέχρι τώρα επιτυχίες της στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού και να χάσει τον έλεγχο της κατάστασης.

«Λυπούμαι πολύ που βλέπω ότι βρισκόμαστε ήδη στο σημείο να χάσουμε εντελώς το προβάδισμά μας», δήλωσε σε podcast του που μετέδωσε το NDR ο επικεφαλής του Τμήματος Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Charité του Βερολίνου Κρίστιαν Ντρόστεν, ενώ αναφέρθηκε στα ήδη γεμάτα κόσμο εμπορικά κέντρα, μετά την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων έως 800 τ.μ.

«Πρέπει κανείς να αναρωτηθεί αν όλο αυτό πραγματικά έχει κάποιο νόημα», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε ότι «εάν ο καθένας δίνει τη δική του ερμηνεία στην χαλάρωση των μέτρων, τότε σύντομα θα αρχίσουμε να βλέπουμε νέες εστίες κρουσμάτων».

«Δεν θα ξαφνιαζόμουν εάν τον Μάιο και τον Ιούνιο δεν μπορούμε πια να ελέγξουμε την κατάσταση», προειδοποίησε ο Γερμανός επιστήμονας και επισημαίνει ότι αυτή τη στιγμή η Γερμανία βρίσκεται σε πολύ εύθραυστη κατάσταση σε ό,τι αφορά τον επιδημιολογικό δείκτη Ρ-0, ο οποίος υποδεικνύει τον ρυθμό μετάδοσης της νόσου και είναι στο 0,9 -κάθε ασθενής μεταδίδει δηλαδή τον ιό σε λιγότερο από ένα ακόμη άτομο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ